Прича о особама, које су биле живе закопане!

Многи људи страхују од тога да буду живи закопани. Буђење у гробу је, уосталом, смртна пресуда. Но, има људи који су успели да преживети такву страхоту.

Свијет 05.03.2016 | 18:28
Прича о особама, које су биле живе закопане!

Францускиња(24), оболела је од колере 1867. године. Боловала је неколико дана након чега је проглашена мртвом. У ковчегу је била шест сати пре него су гробари чули како куца из гробнице. Ископали су је и позвали доктора који је утврдио како јој срце још куца, а да свеже ране на њеним рукама одговарају повредама задобијеним куцањем по сандуку.

Успели су да је одрже у животу до следећег дана, када је преминула. Није тачно утврђено да ли је умрла од колере или шока којег је доживела, пише Листверсе.

Човек из Фераз Де Васкончелоса

Узнемирујући призор дочекао је 2013. године жену из Сао Паола која је дошла на гробље како би обишла породичну гробницу. Недалеко од места где је покапана њена породица, из гроба је излазио мушкарац. Већ је био ослободио главу и руке, те је покушавао да извуче остатак тела.

На место догађаја су убрзо стигли спасиоци који су му помогли, након чега је превезен у болницу. Утврђено је како је учесвовао у тучи и мислило се да је насмрт претучен. Његов нећак је казао како је мушкарац након језивог искуства имао озбиљне психичке проблема, пише нет.хр.

Беба из Донгдонга

Трудна Лу Ксиаојун је живела у руралном делу Кине и није имала потребну медицинску негу. Сви су мислили како је само четири месеца трудна када је почела да се порађа. С обзиром да по рођењу ни дете није заплакало, сматрали су да је девојчица мртва.

Али отац детета је схватио како је његовој жени потребна докторска нега, те је позвао хитну помоћ која је жену превезла у болницу где је утврђено да је била у седмом месецу трудноће.

За то време његова је мајка већ покопала бебу. Након што су га лекари упитали како су могли тако брзо да покопају бебу без адекватне провере може ли јој се спасити живот, отац је пожурио кући и откопао дете. на своје огромно изненађење открио је како је дете живо. Беба и мајка су у болници провеле само три дана јер нису имали новац за дужи боравак. Након што се вјест проширила, стигле су им бројне донације које су омогућиле даље лечење.

Том Герин
У 19. веку Ирску је захватила велика глад због чега су многи људи умрли. Гробари су били под великим притиском како би пронашли места за покоп. С обзиром на притисак, често су грешили. Тако је грешком закопан и Том Герин који је тада имао само три године.

Дечак је успео да се ископа иако су му гробари док су га закопавали, лопатама случајно сломили обе ноге. Постоји и верзија по којој су гробари схватили своју погрешку управо када су лопатама изазвали бол код дечака који је потом почео да плаче, па су га брзо ископали. Ипак Том, који је живео још 45 година, није подржавао ову другу верзију.

Наталија Пастернак

Наталиа Пастернак из Сибира често је одлазила у шетње шумом са својим псом. Једног дана напао ју је медвед усљед чега је изгубила свест. Мислећи да је мртва, медвјед ју је закопао како би сачувао плен. Срећом, наишли су ловци, спасили жену и убили медведа. После је казала како јој је то искуство дало нови живот.

Еси Данбар

Еси Данбар је живела у Јужној Каролини. Године 1915., са 30 година, претрпела је наизглед фаталан епилептички напад. Доктори су је прогласили мртвом и припремили је за укоп. Њена сестра је хтела да дође на сахрану, па је он одгођен за један дан како би јој испунили жељу.

Али, сахрана је ипак почела пре но што је она стигла. Локални пастори покушали су да јој направе услугу и одуговлачили су колико су могли. Баш у тренутку када је ковчег закопан, сестра се појавила и уверила гробаре да откопају ковчег како би још једном видела своју сестру.

Када су отворили ковчег, умало нису умрли од изненађења Еси се дигла и насмешила сестри. Сви су у паници побегли, мислећи да је дух. Годинама након тога, многи становници су тврдили да је она заправо зомби. Умрла је 1962. године.

Извор: Аваз

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДЕДА

07.03.2016 07:28

Само да се прича о нечему. То су све лажи.

ОДГОВОРИТЕ