Људи, па како сте ви уопште пети на табели?!

Чудесан случај Севиље која нема победу на гостовањима ове сезоне, а налази се у врху Примере!

Фудбал 05.03.2016 | 15:20
Људи, па како сте ви уопште пети на табели?!

Често постоје случајеви у животу који немају логично објашњење. Просто се дешавају, а они којих се тичу обично их прихватају без пуно дискусије.

Такав је случај ове сезоне са Севиљом, екипом тренера Унаија Емерија, која просто меље ривале на домаћем терену где има 12 победа, али је зато без тријумфа на страни током целе сезоне. На 13 гостовања у Примери Севиља је ове године осам пута ремизирала и пет пута изгубила.

И са таквим скором на страни она је пета у Примери и нада се да ће успети да стигне четвртопласирани Виљареал који јој бежи дефет бодова. Иако је једина екипа која није освојила бод ван свог „Рамон Санчез Писхуана“, Севиља лош низ има и у Европи где је изгубили на сва четири гостовања ове сезоне, а једино где су славили на страни у текућој сезони било је у оквиру Купа краља где су победили Логроњес, Бетис и Мирандес.

Севиља се, занимљиво, налази у групи од свега три екипе у Европи које су без победе на страни, само што тимови са њеном судбином имају много веће проблеме јер се боре за опстанак, док се Бербери боре за излазак у Европу. Португласка Академика и италијанска Верона су екипе које такође нису победиле на страни ове сезоне, а уз Севиљу то су једина три тима без тријумфа на госотвањима у осам водећих европских лига.

Прилику да прекину овај несвакидашњи низ фудбалери Севиље имаће вечерас на гостовању у Мадриду против Хетафеа, тима који има сличан проблем као и они, само што се мучи на домаћем терену. Екипа нашег Стефана Шћеповића ове сезоне је славила само на једном мечу на свом „Колосеуму Алфонсо Перез“, па ако их Севиља не победи вечерас, лако би могло да се деси да никоме не узме меру на страни у текућем шампионату.

И још ако и са таквим скором Севиља буде изборила пласман у Европу, биће то сигурно један од најинтересантнијих фудбалских достигнућа.

Коментари / 0

Оставите коментар