Ljudi, pa kako ste vi uopšte peti na tabeli?!

Čudesan slučaj Sevilje koja nema pobedu na gostovanjima ove sezone, a nalazi se u vrhu Primere!

Fudbal 05.03.2016 | 15:20
Ljudi, pa kako ste vi uopšte peti na tabeli?!

Često postoje slučajevi u životu koji nemaju logično objašnjenje. Prosto se dešavaju, a oni kojih se tiču obično ih prihvataju bez puno diskusije.

Takav je slučaj ove sezone sa Seviljom, ekipom trenera Unaija Emerija, koja prosto melje rivale na domaćem terenu gde ima 12 pobeda, ali je zato bez trijumfa na strani tokom cele sezone. Na 13 gostovanja u Primeri Sevilja je ove godine osam puta remizirala i pet puta izgubila.

I sa takvim skorom na strani ona je peta u Primeri i nada se da će uspeti da stigne četvrtoplasirani Viljareal koji joj beži defet bodova. Iako je jedina ekipa koja nije osvojila bod van svog „Ramon Sančez Pishuana“, Sevilja loš niz ima i u Evropi gde je izgubili na sva četiri gostovanja ove sezone, a jedino gde su slavili na strani u tekućoj sezoni bilo je u okviru Kupa kralja gde su pobedili Logronjes, Betis i Mirandes.

Sevilja se, zanimljivo, nalazi u grupi od svega tri ekipe u Evropi koje su bez pobede na strani, samo što timovi sa njenom sudbinom imaju mnogo veće probleme jer se bore za opstanak, dok se Berberi bore za izlazak u Evropu. Portuglaska Akademika i italijanska Verona su ekipe koje takođe nisu pobedile na strani ove sezone, a uz Sevilju to su jedina tri tima bez trijumfa na gosotvanjima u osam vodećih evropskih liga.

Priliku da prekinu ovaj nesvakidašnji niz fudbaleri Sevilje imaće večeras na gostovanju u Madridu protiv Hetafea, tima koji ima sličan problem kao i oni, samo što se muči na domaćem terenu. Ekipa našeg Stefana Šćepovića ove sezone je slavila samo na jednom meču na svom „Koloseumu Alfonso Perez“, pa ako ih Sevilja ne pobedi večeras, lako bi moglo da se desi da nikome ne uzme meru na strani u tekućem šampionatu.

I još ako i sa takvim skorom Sevilja bude izborila plasman u Evropu, biće to sigurno jedan od najinteresantnijih fudbalskih dostignuća.

Komentari / 0

Ostavite komentar