Чека се рјешење Суда о притвору Радончића

Одбрана лидера Савеза за бољу будућност /СББ/ Фахрудина Радончића још није добила рјешење Суда БиХ којом је Радончићу поново одређен притвор, изјавио је данас Срни његов адвокат Асим Црналић.

 

Босна и Херцеговина 05.03.2016 | 21:44
Чека се рјешење Суда о притвору Радончића

"Претпостављам да ће одлука стићи у понедјељак, 7. марта", рекао је Црналић и потврдио да ће се Радончићев адвокатски тим жалити на такву одлуку и тражити њено укидање, могуће већ у уторак, 8. марта.

Он је подсјетио да је законски рок за жалбу три дана по добијању одлуке. Према Црналићевим ријечима, Суд БиХ донио је одлуку о поновном одређивању притвора Радончићу на основу приједлога Тужилаштва БиХ с образложењем да је прекршио мјере забране.

"Тужилаштво у тој процедури нема никакву улогу, ту би требало да постоји извјештај тијела које је задужено за извршење мјере забране да се мјера забране не поштује, али је Суд одлучио без тога", истакао је Црналић.

Он је додао да је став одбране био да Тужилаштво уопште није могло поднијети наведени приједлог нити је Суд требало да одлучује о њему због тога што је законом прецизно регулисано под којим условима и на који начин се одређује притвор ако се прекрше мјере забране.

Суд БиХ јуче је поново одредио притвор Радончићу, а притвор може трајати до двије године или до нове одлуке Суда. Поновно одређивање мјере притвора Радончићу Тужилаштво је тражило јер је, према њиховом мишљењу, прекршио мјере забране дајући изјаве медијима по изласку из притвора.

Радончић је ухапшен 25. јануара, по налогу Тужилаштва БиХ, али је 17. фебруара, одлуком Суда БиХ, пуштен из затвора у кућни притвор, уз мјере забране напуштања адресе боравишта, састајања са свим свједоцима који су већ саслушани, као и приближавање тим свједоцима на удаљености мању од 100 метара.

Замјеник главног тужиоца и шеф Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ Божо Михајловић подигао је оптужницу против Радончића, Бакира Даутбашића, Билсене Шахман и Зијада Хаџијахића који се терете да су починили кривична дјела удруживања ради чињења кривичних дјела, ометања рада правосуђа и давања награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

СДА

05.03.2016 15:19

Ма Бакир ће овом лику дефинитивно доћи главе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко зна каки су ту ту талови

05.03.2016 15:37

Да није било Бакировог бабе Алије, Фахро никада неби осново Аваз и обогатио се. А кад је 1992 поцео рат Фахро је из Титограда гдје је био новинар-допиасник Ослобдјења побјего у Сарајево. Са друге стране зна се да су пола новинара у бивсој СФРЈ били Удбаси. Цјели рат Аваз је био званицна новина муслимана.

Name

СББ

05.03.2016 16:33

Нек је кад је глуп. 70 процената нас у СББ-у нисмо били за то да се са мафијом прави коалиција. Фахро их је уласком спасио сопствене пропасти сад му кад су се стабилизирали враћају на најгори могући начин. Бакир као фол ништа незна а иза свега стоји он лично. Коалицију раскинути под хитно и организовати демонстрације. Каква унутарбошњачка слога и фолови. Рушити мафију.

Name

ре СББ

05.03.2016 18:01

У праву си,испао је и глуп и наиван.Коалиција са СДА му уопсте није требала.И јос веце зло, поред свега поцео се да оговара и блати Зељку Комсица преко Аваза.Изетбеговици нису никоме опростили ко им је споменуо сехару злата и донације и ту му се Радонциц највисе замерио а лисац је цекао само погодан тренутак да му се освети.Ваљда и тај Фахро додје некад памети,ко је са дјавлима тикве садио о главу су му се полупале.Многе генерације це добро упамтити династију Изетбеговица и многима це требати године и године да се опораве ако не они барем њихова унуцад.

Name

анадолац

06.03.2016 03:26

Бакир је најмудрији политицар.Ови сви остали за њега су левати.Како он њега лијепо на тв брани,а овамо туци по костима.

Name

Коке

05.03.2016 15:21

Ма Бакир је на Фахру набацио свилен гајтан - само га полако затеже !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

05.03.2016 16:14

Чим је Фахрудин Радончић склопио пакт са ђаволом ( СДА ),ја сам одма рекао да че га Бакир Изетбеговић ухакат, и тако су се моје слутње обистиниле.Сјетите се само Странке за БИХ, која је била што је сада СББ, та странка сада једва прелази изборни праг, у многим кантонима је и нема. Тако че завршити и СББ. Склапањем пакта са СДА, СББ је изгубио повјерење својих гласача, а то че се видјети на слиједечим изборима. Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јккк

05.03.2016 19:00

Потпуно си у праву, сда је злтвор за босњаке и ја гласам за свакога ко има бар мало сансе да их побједи, тако сам просли пут гласао за сбб, али изгледа нама нема спаса.

Name

нажалост

05.03.2016 17:40

Значи "Алија" је жив!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

05.03.2016 20:56

Само затвор и хапси лопова досао у гацама сад богатун а у ствари го...о

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

05.03.2016 21:34

КАДА НЕМА ДРЗАВЕ, НЕМА НИ ПРАВА - СУДА, СМИЈЕСНО,,``ОЦЕ КАКИ, ОЦЕ ПИСЛИ`` ЈА САМ СРБИН, АЛИ ЛАКРДИЈА ОД СУДСВА....ЗАЈЕБАНЦИЈА, ЦОВИ ЈЕК ЈЕ ЈАВНА ЛИЦНОСТ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

05.03.2016 21:46

Само у Зеницу на једно 20 година , а онда марс назад у Сандзак!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗБОРИ

07.03.2016 07:17

Зна Бакир шта ради. Кад избори прођу, вратиће се Фахро, нема доказа. За додиков криминал, нема доказа, Све информативне куће нуде толико доказа да више не знају ни сами шта би понудили овом је*еном народу!

ОДГОВОРИТЕ