Čeka se rješenje Suda o pritvoru Radončića

Odbrana lidera Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudina Radončića još nije dobila rješenje Suda BiH kojom je Radončiću ponovo određen pritvor, izjavio je danas Srni njegov advokat Asim Crnalić.

 

Bosna i Hercegovina 05.03.2016 | 21:44
Čeka se rješenje Suda o pritvoru Radončića

"Pretpostavljam da će odluka stići u ponedjeljak, 7. marta", rekao je Crnalić i potvrdio da će se Radončićev advokatski tim žaliti na takvu odluku i tražiti njeno ukidanje, moguće već u utorak, 8. marta.

On je podsjetio da je zakonski rok za žalbu tri dana po dobijanju odluke. Prema Crnalićevim riječima, Sud BiH donio je odluku o ponovnom određivanju pritvora Radončiću na osnovu prijedloga Tužilaštva BiH s obrazloženjem da je prekršio mjere zabrane.

"Tužilaštvo u toj proceduri nema nikakvu ulogu, tu bi trebalo da postoji izvještaj tijela koje je zaduženo za izvršenje mjere zabrane da se mjera zabrane ne poštuje, ali je Sud odlučio bez toga", istakao je Crnalić.

On je dodao da je stav odbrane bio da Tužilaštvo uopšte nije moglo podnijeti navedeni prijedlog niti je Sud trebalo da odlučuje o njemu zbog toga što je zakonom precizno regulisano pod kojim uslovima i na koji način se određuje pritvor ako se prekrše mjere zabrane.

Sud BiH juče je ponovo odredio pritvor Radončiću, a pritvor može trajati do dvije godine ili do nove odluke Suda. Ponovno određivanje mjere pritvora Radončiću Tužilaštvo je tražilo jer je, prema njihovom mišljenju, prekršio mjere zabrane dajući izjave medijima po izlasku iz pritvora.

Radončić je uhapšen 25. januara, po nalogu Tužilaštva BiH, ali je 17. februara, odlukom Suda BiH, pušten iz zatvora u kućni pritvor, uz mjere zabrane napuštanja adrese boravišta, sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani, kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti manju od 100 metara.

Zamjenik glavnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH Božo Mihajlović podigao je optužnicu protiv Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića koji se terete da su počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

SDA

05.03.2016 15:19

Ma Bakir će ovom liku definitivno doći glave !

ODGOVORITE
Name

ko zna kaki su tu tu talovi

05.03.2016 15:37

Da nije bilo Bakirovog babe Alije, Fahro nikada nebi osnovo Avaz i obogatio se. A kad je 1992 poceo rat Fahro je iz Titograda gdje je bio novinar-dopiasnik Oslobdjenja pobjego u Sarajevo. Sa druge strane zna se da su pola novinara u bivsoj SFRJ bili Udbasi. Cjeli rat Avaz je bio zvanicna novina muslimana.

Name

SBB

05.03.2016 16:33

Nek je kad je glup. 70 procenata nas u SBB-u nismo bili za to da se sa mafijom pravi koalicija. Fahro ih je ulaskom spasio sopstvene propasti sad mu kad su se stabilizirali vraćaju na najgori mogući način. Bakir kao fol ništa nezna a iza svega stoji on lično. Koaliciju raskinuti pod hitno i organizovati demonstracije. Kakva unutarbošnjačka sloga i folovi. Rušiti mafiju.

Name

re SBB

05.03.2016 18:01

U pravu si,ispao je i glup i naivan.Koalicija sa SDA mu uopste nije trebala.I jos vece zlo, pored svega poceo se da ogovara i blati Zeljku Komsica preko Avaza.Izetbegovici nisu nikome oprostili ko im je spomenuo seharu zlata i donacije i tu mu se Radoncic najvise zamerio a lisac je cekao samo pogodan trenutak da mu se osveti.Valjda i taj Fahro dodje nekad pameti,ko je sa djavlima tikve sadio o glavu su mu se polupale.Mnoge generacije ce dobro upamtiti dinastiju Izetbegovica i mnogima ce trebati godine i godine da se oporave ako ne oni barem njihova unucad.

Name

anadolac

06.03.2016 03:26

Bakir je najmudriji politicar.Ovi svi ostali za njega su levati.Kako on njega lijepo na tv brani,a ovamo tuci po kostima.

Name

Koke

05.03.2016 15:21

Ma Bakir je na Fahru nabacio svilen gajtan - samo ga polako zateže !

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

05.03.2016 16:14

Čim je Fahrudin Radončić sklopio pakt sa đavolom ( SDA ),ja sam odma rekao da če ga Bakir Izetbegović uhakat, i tako su se moje slutnje obistinile.Sjetite se samo Stranke za BIH, koja je bila što je sada SBB, ta stranka sada jedva prelazi izborni prag, u mnogim kantonima je i nema. Tako če završiti i SBB. Sklapanjem pakta sa SDA, SBB je izgubio povjerenje svojih glasača, a to če se vidjeti na slijedečim izborima. Živi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

jkkk

05.03.2016 19:00

Potpuno si u pravu, sda je zltvor za bosnjake i ja glasam za svakoga ko ima bar malo sanse da ih pobjedi, tako sam prosli put glasao za sbb, ali izgleda nama nema spasa.

Name

nažalost

05.03.2016 17:40

Znači "Alija" je živ!!!!!

ODGOVORITE
Name

Kumic

05.03.2016 20:56

Samo zatvor i hapsi lopova dosao u gacama sad bogatun a u stvari go...o

ODGOVORITE
Name

BGD

05.03.2016 21:34

KADA NEMA DRZAVE, NEMA NI PRAVA - SUDA, SMIJESNO,,``OCE KAKI, OCE PISLI`` JA SAM SRBIN, ALI LAKRDIJA OD SUDSVA....ZAJEBANCIJA, COVI JEK JE JAVNA LICNOST....

ODGOVORITE
Name

Pendula

05.03.2016 21:46

Samo u Zenicu na jedno 20 godina , a onda mars nazad u Sandzak!!!

ODGOVORITE
Name

IZBORI

07.03.2016 07:17

Zna Bakir šta radi. Kad izbori prođu, vratiće se Fahro, nema dokaza. Za dodikov kriminal, nema dokaza, Sve informativne kuće nude toliko dokaza da više ne znaju ni sami šta bi ponudili ovom je*enom narodu!

ODGOVORITE