Има ли Барса рјешење баш за све играче?!

Повишице чекају Нејмар, Бускетс, Ракитић, Суарез, а тек следи најтежи задатак - нови уговор за краља Месија! План је да Аргентинац остане у клубу до 2022. године и отвори нови Ноу Камп!

Фудбал 07.03.2016 | 12:00
Има ли Барса рјешење баш за све играче?!

Ђозеп Марија Бартомеу нема времена да предахне. Прича са Нејмаром траје већ месецима и чини се да ће успешно бити приведена крају. Нови уговор биће потписан до 2021. Серхију Бускетсу већ је обећан бољи статус у клубу ако уговор који му истиче 2019. продужи до 2021. Луис Суарез и Иван Ракитић такође су “везани“ до јуна 2019, али из различитих разлога њихове плате не прате допринос који дају. Заслужили су повишице, сагласна је и управа клуба. Али најтежи задатак пред људима из каталонског гиганта тек следи - продужити уговор са Лионелом Месијем!

Као и Нејмаров и Месијев уговор истиче јуна 2018. Пракса је да у случају највећих звезда преговори отпочињу у претпоследњој сезони на актуелном уговору. Дакле, већ од лета. И неће бити лако, јер нема сумње да би клубови попут Манчестер Ситија или Пари Сен Жермена 28-годишњем Аргентинцу дали бланко папир и пустили га да упише колико год жели.

Блауграна, пак, нема тај луксуз, па је у наредним месецима чека права мозгалица: Како задовољити све? Сујета до сада није правила проблем у свлачионици, али свој петорици побројаних играча врло је јасно да би у неким другим срединама могли да зараде и више новца. Много више новца. Додуше, вероватно и да освоје много мање трофеја.

Барсин план је наравно најоптимистичнији - сачувати их све! Према наводима каталонског Мундо Депортива Месија до краја кариејере. Или бар до 2022. када ће му бити 35 лета. Бар до 2022, када би светлост дана требало да угледа нови Ноу Камп, који ће у уторак бити представљен јавности. Објективно, нема бољег човека да га као капитен отвори. Андресу Инијести биће 38 година.Врло је могуће да ће до тад окачити копачке о клин. На Месију се знаци старења још не примећују.

Коментари / 0

Оставите коментар