Ima li Barsa rješenje baš za sve igrače?!

Povišice čekaju Nejmar, Buskets, Rakitić, Suarez, a tek sledi najteži zadatak - novi ugovor za kralja Mesija! Plan je da Argentinac ostane u klubu do 2022. godine i otvori novi Nou Kamp!

Fudbal 07.03.2016 | 12:00
Ima li Barsa rješenje baš za sve igrače?!

Đozep Marija Bartomeu nema vremena da predahne. Priča sa Nejmarom traje već mesecima i čini se da će uspešno biti privedena kraju. Novi ugovor biće potpisan do 2021. Serhiju Busketsu već je obećan bolji status u klubu ako ugovor koji mu ističe 2019. produži do 2021. Luis Suarez i Ivan Rakitić takođe su “vezani“ do juna 2019, ali iz različitih razloga njihove plate ne prate doprinos koji daju. Zaslužili su povišice, saglasna je i uprava kluba. Ali najteži zadatak pred ljudima iz katalonskog giganta tek sledi - produžiti ugovor sa Lionelom Mesijem!

Kao i Nejmarov i Mesijev ugovor ističe juna 2018. Praksa je da u slučaju najvećih zvezda pregovori otpočinju u pretposlednjoj sezoni na aktuelnom ugovoru. Dakle, već od leta. I neće biti lako, jer nema sumnje da bi klubovi poput Mančester Sitija ili Pari Sen Žermena 28-godišnjem Argentincu dali blanko papir i pustili ga da upiše koliko god želi.

Blaugrana, pak, nema taj luksuz, pa je u narednim mesecima čeka prava mozgalica: Kako zadovoljiti sve? Sujeta do sada nije pravila problem u svlačionici, ali svoj petorici pobrojanih igrača vrlo je jasno da bi u nekim drugim sredinama mogli da zarade i više novca. Mnogo više novca. Doduše, verovatno i da osvoje mnogo manje trofeja.

Barsin plan je naravno najoptimističniji - sačuvati ih sve! Prema navodima katalonskog Mundo Deportiva Mesija do kraja kariejere. Ili bar do 2022. kada će mu biti 35 leta. Bar do 2022, kada bi svetlost dana trebalo da ugleda novi Nou Kamp, koji će u utorak biti predstavljen javnosti. Objektivno, nema boljeg čoveka da ga kao kapiten otvori. Andresu Inijesti biće 38 godina.Vrlo je moguće da će do tad okačiti kopačke o klin. Na Mesiju se znaci starenja još ne primećuju.

Komentari / 0

Ostavite komentar