Видео - МВП о партији против Звезде: Тим ми је вјеровао!

Бивши НБА играч први пут је против црвено-белих убацио 27 поена у једној евролигашкој утакмици. Против Београђана одиграо је партију сезоне и зарадио титулу најбољег играча 9. кола.

Кошарка 05.03.2016 | 15:00
Видео - МВП о партији против Звезде: Тим ми је вјеровао!

Шта је у трећој четвртини меча Фенербахче - Звезда започео Богдан Богдановић, наставио је и довршио Луиђи Датоме.

Српски интернационалац нападачки је покренуо Фенер сјајним продорима и погоцима за три поена, па препустио иницијативу искуснијем Италијану, који је само у другом полувремену "сасуо" 22 поена кроз обруч црвено-белих.

Некадашњи играч Виртуса, Детроита и Бостона завршио је меч са чак 27 поена крај свог имена, што је његов нови евролигашки рекорд. Са индексом 29 и званично је проглашен за најкориснијег играча 9. кола Топ 16 фазе.

Да његов индивидуални успех буде још већи, неизбежно је приметити да је практично све поене постигао шутем, а не продорима. Једноставно, када је било најважније и када је Звезда покушала да стигне вођство Фенера - Италијан није промашивао.

"Била је ово веома важна победа за нас", рекао је после меча момак са Сардиније, који у припреми за утакмице воли да попије шољицу кафе, да би га кофеин разбудио.

"Нисмо почели како смо хтели. Црвена звезда је правила велики притисак и погађала уз висок проценат шута у првом полувремену. У наставку смо истрчали на терен са више енергије. Заиграли смо боље, а навијачи су нам пренели своју енергију", додао је Датоме.

О личном учинку није хтео да превише говори, мада је признао да се лепо осећао на терену.

"Ово вече је било посебно за мене. Хоћу да захвалим стручном штабу, тренеру и екипи на томе. Другови из екипе пратили су ме на терену и веровали у мене. Све то ми даје већу одговорност. Играм боље, али морам да будем и опрезнији. Ово је тимска игра и сигуран сам да ће и моји саиграчи имати овакве вечери. Сви се боримо за исти циљ", додао је Датоме.

Коментари / 0

Оставите коментар