Video - MVP o partiji protiv Zvezde: Tim mi je vjerovao!

Bivši NBA igrač prvi put je protiv crveno-belih ubacio 27 poena u jednoj evroligaškoj utakmici. Protiv Beograđana odigrao je partiju sezone i zaradio titulu najboljeg igrača 9. kola.

Košarka 05.03.2016 | 15:00
Video - MVP o partiji protiv Zvezde: Tim mi je vjerovao!

Šta je u trećoj četvrtini meča Fenerbahče - Zvezda započeo Bogdan Bogdanović, nastavio je i dovršio Luiđi Datome.

Srpski internacionalac napadački je pokrenuo Fener sjajnim prodorima i pogocima za tri poena, pa prepustio inicijativu iskusnijem Italijanu, koji je samo u drugom poluvremenu "sasuo" 22 poena kroz obruč crveno-belih.

Nekadašnji igrač Virtusa, Detroita i Bostona završio je meč sa čak 27 poena kraj svog imena, što je njegov novi evroligaški rekord. Sa indeksom 29 i zvanično je proglašen za najkorisnijeg igrača 9. kola Top 16 faze.

Da njegov individualni uspeh bude još veći, neizbežno je primetiti da je praktično sve poene postigao šutem, a ne prodorima. Jednostavno, kada je bilo najvažnije i kada je Zvezda pokušala da stigne vođstvo Fenera - Italijan nije promašivao.

"Bila je ovo veoma važna pobeda za nas", rekao je posle meča momak sa Sardinije, koji u pripremi za utakmice voli da popije šoljicu kafe, da bi ga kofein razbudio.

"Nismo počeli kako smo hteli. Crvena zvezda je pravila veliki pritisak i pogađala uz visok procenat šuta u prvom poluvremenu. U nastavku smo istrčali na teren sa više energije. Zaigrali smo bolje, a navijači su nam preneli svoju energiju", dodao je Datome.

O ličnom učinku nije hteo da previše govori, mada je priznao da se lepo osećao na terenu.

"Ovo veče je bilo posebno za mene. Hoću da zahvalim stručnom štabu, treneru i ekipi na tome. Drugovi iz ekipe pratili su me na terenu i verovali u mene. Sve to mi daje veću odgovornost. Igram bolje, ali moram da budem i oprezniji. Ovo je timska igra i siguran sam da će i moji saigrači imati ovakve večeri. Svi se borimo za isti cilj", dodao je Datome.

Komentari / 0

Ostavite komentar