Ово је ‘најзеленије’ одмаралиште на свијету

Одмаралиште Оејзис еко ризорт, које ће представљати једну од најеколошкијих туристичких дестинација на свету, биће саграђено на пустињском тлу Уједињених Арапских Емирата до 2020. године.

Путовања 05.03.2016 | 07:56
Ово је ‘најзеленије’ одмаралиште на свијету

Аутор пројекта је студио “Бахарасх Арцхитецтуре”, који је унајмила компанија “Ецо Ресорт Гроуп” из Дубаија.

Туристи који буду желели да летују у овом “рају на земљи” имаће на располагању центар за вежбање, велику терасу и предиван поглед, пише "Дејли мејл".

Сваки објекат у комплексу биће изузетно низак, а вода ће бити црпљена из подземног бунара који ће такође представљати базу за наводњавање зелених усева.

Одмаралиште ће енергијом снабдевати соларне плоче које ће покривати сваки кров.

Међу особљем ће се наћи и биолози и стручњаци за очување дивљег живота, који ће изучавати флору и фауну и водити бригу о локалном дивљем животу.

“Ово је најеколошкији пројекат на којем смо до сада радили. Изузетно је битан јер конвенционални, неконтролисани облици туризма наносе велику штету природним областима, узрокујући загађење ваздуха и воде, ерозију тла, губитак природних станишта и угроженост врста”, изјавио је Бахараш Бахеријан, дизајнер и оснивач студија “Бахарасх Арцхитецтуре”.

“Овај пројекат ће подстаћи свест о вредности животне средине путем едукативних програма и искустава. Он ће такође служити заштити природне животне средине и повећати њен економски значај”, додао је Бахеријан.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар