Чудни хобији славних

Неки од најпопуларнијих светских предузетника троше или су трошили новац на начине који нису баш уобичајени.

Занимљивости 05.03.2016 | 07:29
Чудни хобији славних

1. Елон Муск

Основач Тесла Моторса скупља Џејмс Бонд сувенире. Поседује Лотус Есприт, ауто из познатог Бондовог филма из 1977. године - 'Шпијун који ме је волео', којег тврди да покушава да претвори у ауто-подморницу каква се појавила у филму.

2. Ворен Бафет

Познати амерички улагач и индустријалац подучава и увелико истиче врлине укулела. Неколико његових инструмената постали су колекционарски примерци, а један инструмент с Бафетовим потписом продат је за више од 11.000 долара.

3. Томас Едисон

Познати изумитељ био је љубитељ брзих дијета или, како их је његова жена прозивала, правилним начином исхране. У једном тренутку једина течност коју је Едисон конзумирао је било млеко, које је пио свака три сата.

4. Хенри Форд

Аутомобилски магнат скупљао је и рестаурирао историјске грађевине у нади да ће трансформисати градове Садбури, Масачусетс и Гринфилд Вилиџ у Мичигену - у туристичке атракције које би славиле ране дане САД-а.

5. Бил Гејтс

Можда бисте помислили да ће Мајкрософтов оснивач бити заљубљеник само у онлајн ствари, али он сакупља ретке књиге. Гејтс је чак платио 30,8 милиона долара за један рукопис, Кодекс Леицестер, који садржи есеје Леонарда да Винчија.

6. Волт Дизни

Никога ко је посјетио Дизниленд неће зачудити податак да је Волт Дизни био велики љубитељ модела железница. Уз оне који се налазе у његовим парковима, Дизни је имао и велики модел воза који је поставио у својој канцеларији, као и минијатурни воз на пару у својој башти.

7. Боб Парсонс

Оснивач Го Даддy корпорације је ловац великих апетита. 2011. године у јавност је процурио видео на којем се види како убија слона, због чега је примио бројне критике. Покушао се јадно извући користећи изговор да је била реч о хуманом чину, али људи му нису поверовали, преноси Инц.цом.

8. Никола Тесла

Изумитељ радија, роботике и вишефазног система наизменичне струје био је љубитељ голубова. Хранио је дивље голубове с прозора своје спаваће собу, а кад је постао превише изнемогао да то сам чини, унајмио је неког да то чини уместо њега.

9. Томас Џ. Ватсон

Оснивач ИБМ-а био је велики љубитељ извиђача. Волео је да се одева у своју, по мери скорјену извиђачку униформу и да седи око логорске ватре с другим извиђачима.

10. Марк Закерберг

Закерберг лови и једе своју храну. Његове досадашње ловине укључују јастоге, пилиће, свиње и бар једну козу, Наравно, о сваком свом улову пише на Фејсбуку.

Коментари / 0

Оставите коментар