Čudni hobiji slavnih

Neki od najpopularnijih svetskih preduzetnika troše ili su trošili novac na načine koji nisu baš uobičajeni.

Zanimljivosti 05.03.2016 | 07:29
Čudni hobiji slavnih

1. Elon Musk

Osnovač Tesla Motorsa skuplja Džejms Bond suvenire. Poseduje Lotus Esprit, auto iz poznatog Bondovog filma iz 1977. godine - 'Špijun koji me je voleo', kojeg tvrdi da pokušava da pretvori u auto-podmornicu kakva se pojavila u filmu.

2. Voren Bafet

Poznati američki ulagač i industrijalac podučava i uveliko ističe vrline ukulela. Nekoliko njegovih instrumenata postali su kolekcionarski primerci, a jedan instrument s Bafetovim potpisom prodat je za više od 11.000 dolara.

3. Tomas Edison

Poznati izumitelj bio je ljubitelj brzih dijeta ili, kako ih je njegova žena prozivala, pravilnim načinom ishrane. U jednom trenutku jedina tečnost koju je Edison konzumirao je bilo mleko, koje je pio svaka tri sata.

4. Henri Ford

Automobilski magnat skupljao je i restaurirao istorijske građevine u nadi da će transformisati gradove Sadburi, Masačusets i Grinfild Vilidž u Mičigenu - u turističke atrakcije koje bi slavile rane dane SAD-a.

5. Bil Gejts

Možda biste pomislili da će Majkrosoftov osnivač biti zaljubljenik samo u onlajn stvari, ali on sakuplja retke knjige. Gejts je čak platio 30,8 miliona dolara za jedan rukopis, Kodeks Leicester, koji sadrži eseje Leonarda da Vinčija.

6. Volt Dizni

Nikoga ko je posjetio Diznilend neće začuditi podatak da je Volt Dizni bio veliki ljubitelj modela železnica. Uz one koji se nalaze u njegovim parkovima, Dizni je imao i veliki model voza koji je postavio u svojoj kancelariji, kao i minijaturni voz na paru u svojoj bašti.

7. Bob Parsons

Osnivač Go Daddy korporacije je lovac velikih apetita. 2011. godine u javnost je procurio video na kojem se vidi kako ubija slona, zbog čega je primio brojne kritike. Pokušao se jadno izvući koristeći izgovor da je bila reč o humanom činu, ali ljudi mu nisu poverovali, prenosi Inc.com.

8. Nikola Tesla

Izumitelj radija, robotike i višefaznog sistema naizmenične struje bio je ljubitelj golubova. Hranio je divlje golubove s prozora svoje spavaće sobu, a kad je postao previše iznemogao da to sam čini, unajmio je nekog da to čini umesto njega.

9. Tomas Dž. Vatson

Osnivač IBM-a bio je veliki ljubitelj izviđača. Voleo je da se odeva u svoju, po meri skorjenu izviđačku uniformu i da sedi oko logorske vatre s drugim izviđačima.

10. Mark Zakerberg

Zakerberg lovi i jede svoju hranu. Njegove dosadašnje lovine uključuju jastoge, piliće, svinje i bar jednu kozu, Naravno, o svakom svom ulovu piše na Fejsbuku.

Komentari / 0

Ostavite komentar