И народни ручак и штрајк глађу на Тргу правде

Посланици Скупштине у Брчком нису у ванредном засиједању дошли до рјешења проблема рада приватних универзитета с циљем обезбјеђења валидности стечених диплома, а најављени наставак консултација и прекинутог засиједања за наредну седмицу, као и смјена шефа Одјељења за образовање, није задовољио студенте и дипломце који ће у уторак, на Дан дистрикта, ипак почети штрајк глађу.

Босна и Херцеговина 04.03.2016 | 23:00
И народни ручак и штрајк глађу на Тргу правде

„Никоме тај штрајк није у интересу, али смо принуђени да на тај начин искажемо свој протест и незадовољство наших родитеља и професора, јер ово заиста нема смисла: студирамо, полажемо испите код врхунских стручњака, стичемо дипломе, а оне нам не вриједе, јер се власт поиграва и са законима и с нашим животима“, каже Нада Станковић из Крепшића, студент Европског универзитета у Брчком.

Нажалост, мало ко вјерује у скоро рјешење за стотину дипломаца који не могу нострификовати дипломе и неизвјесност више од 4000 студената на приватним универзитетима у Брчком.

„Имамо уредну дозволу за рад, на сцени су, умјесто провођења правоснажне судске одлуке политичке игре које води СДС путем својих кадрова у ресорном Одјељењу“, каже декан Европског универзитета проф. др Мирко Кулић, и додаје да „управа и наставни кадар нису организатори штрајка, али ће бити уз своје студенте све до коначног испуњења циљева“.

Огласио се и Општински одбор СДС-а. На конференцији за новинаре саопштена је одлука о смјени шефа Одјељења за образовање Нике Стопарића због непровођења одлуке Апелационог суда, јер СДС, речено је, увијек, па и у овом случају, само доследно инсистира на провођењу закона.

„Апелациони суд поништио је одлуку о затварању Европског универзитета и наложио управни надзор у складу са законима. То није урађено, а СДС је увијек, па и у овој прилици, био и остаје доследан да се закони морају поштовати. Господин Стопарић није поступио по одлуци Суда и мора да оде с дужности, а студенте позивамно да не штрајкују, јер се све, па и овај проблем, може и мора ријешити у институцијама система“, рекао је предсједник Општинског одбора ове странке у Брчком Урош Војновић.

С обзиром на процедуре и надлежност шефа Одјељења, рјешење проблема рада приватних иниверзитета је на овај начин само одложено на дуже вријеме па ће дипломци и студенти 8. марта на Тргу правде гдје је, уз Дан дистрикта, најављена велика смотра фолклора и народни ручак за хиљаду особа, ипак ступити у штрајк глађу.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

оштећени

05.03.2016 09:55

Сви који су на било који начин учествовали у превери људи који мисле да за новац могу бити академски грађани или зналци и стручњаци, хапсити, одузимати новац, јавно прозвати и одузети њихове титуле и доживотно забранити рад у струци. Свим професорима који су учествовали у тој превари треба одузети титуле и дати епитет ЛОПОВА и трајно забранити бављење тим послом ПРЕВАРЕ. Превареним људима одузетеи дипломе стечене на такав начин и вратити новац уложен у маглу, уложен у лажни морал, вратити достојанство академској заједници..... Ја сам за затварање свих факултета који штампају дипломе за пар хиљада марака ? Свакако, неко моћан стоји иза свега тога, неко из врха политике или неки јако богат човјек близак политици ? Причало се да иза факултета у Брчком стоји Зукорлић, али све сам више сигуран да је то неко из наше високе политике ? Узели су велике новце, преварили многе људе који мисле да ће новцем купити Друштвени статус ? САВ ЖИВОТ ТИХ ЉУДИ ЈЕ ПРАВАРА, АЛИ И ОСТАЛИ ЖИВЕ У ПРЕВАРИ ! То је РС и БИХ и тако ми је жао што сам дио тога. Сретно свима који су саучесници ових догађања.

ОДГОВОРИТЕ