Босић: БиХ сагласна о евроинтеграцијама

Чланови Колегија Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине који се налазе у званичној посјети Парламенту Италије састали су се данас с предсједницом Представничког дома италијанског парламента Лауром Болдрини.

Босна и Херцеговина 04.03.2016 | 22:17
Босић: БиХ сагласна о евроинтеграцијама

Овом приликом потписан је и протокол о сарадњи између представничких домова парламената двије пријатељске земље.

Предсједница Болдрини упознала је чланове Колегија Представничког дома с новом заједничком иницијативом коју је покренула с челницима парламената њемачког Бундестага, парламента Француске и Луксембурга а која предвиђа сарадњу парламената у тражењу одговора на проблеме избјеглица, тероризма, раста радикализма и друге изазове с којима се среће данашњи свијет.

За сада, како је рекла, ту иницијативу подржало је 12 парламената а очекује се да ће се у наредним мјесецима подршка али и конкретна сарадња ширити.

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Младен Босић изразио је увјерење да ће ова иницијатива бити широко подржана не само међу чланицама ЕУ него, извјесно је, и много шире јер она иницира заједнички па самим тим много ефикаснији начин одговора на савремене пријетње.

Босић, који је и предсједник СДС, је рекао да у БиХ постоји консензус кључних политичких актера око потребе уласка у европске интеграције и нагласио очекивање да ће Италија као земља коју грађани БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ сматрају истинским пријатељем снажно помоћи тај процес.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

04.03.2016 22:05

Босић је нормалан човјек и добар политичар и једини који може сачувати СДС. Дуњић је дошао фалсификатима до изворног СДС-а, јер као што видите тамо нема патриота који су то основали са добрим намјерама. Треба Дуњића прозвати у јавности оспорити то што ради и спријечити да нас пљачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјока

05.03.2016 05:32

Води га кући ако је добар.

Name

Републиканац

05.03.2016 03:30

Значајна активност Босића. Ову информацију медију у Српској уопште нису обрадили на квалитетан начин. Ова активност и сличне значајно доприносе стабилизацији стања у БиХ и генерално снажно дају подршку Српској у етаблирању своје позиције, како у БиХ тако и у међународној сфери. Босић као предсједник СДС на овај начин снажи и позицију СДС као зреле националне странке, која показује да као народна странка јесте за интегрисање у ЕУ, уз аспекте неопходне сарадње у свим пољима. Добар начин за заштиту српских националних интереса и Српске као државотворног ентитета, државе, у оквиру савеза, конфедерације БиХ као тако сложене државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

05.03.2016 10:46

Младене,какав концензус???У БИХ се не можемо договорити ни кад се годишња доба смјењују,а камо ли о уласку у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ