Bosić: BiH saglasna o evrointegracijama

Članovi Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji se nalaze u zvaničnoj posjeti Parlamentu Italije sastali su se danas s predsjednicom Predstavničkog doma italijanskog parlamenta Laurom Boldrini.

Bosna i Hercegovina 04.03.2016 | 22:17
Bosić: BiH saglasna o evrointegracijama

Ovom prilikom potpisan je i protokol o saradnji između predstavničkih domova parlamenata dvije prijateljske zemlje.

Predsjednica Boldrini upoznala je članove Kolegija Predstavničkog doma s novom zajedničkom inicijativom koju je pokrenula s čelnicima parlamenata njemačkog Bundestaga, parlamenta Francuske i Luksemburga a koja predviđa saradnju parlamenata u traženju odgovora na probleme izbjeglica, terorizma, rasta radikalizma i druge izazove s kojima se sreće današnji svijet.

Za sada, kako je rekla, tu inicijativu podržalo je 12 parlamenata a očekuje se da će se u narednim mjesecima podrška ali i konkretna saradnja širiti.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić izrazio je uvjerenje da će ova inicijativa biti široko podržana ne samo među članicama EU nego, izvjesno je, i mnogo šire jer ona inicira zajednički pa samim tim mnogo efikasniji način odgovora na savremene prijetnje.

Bosić, koji je i predsjednik SDS, je rekao da u BiH postoji konsenzus ključnih političkih aktera oko potrebe ulaska u evropske integracije i naglasio očekivanje da će Italija kao zemlja koju građani BiH, Republike Srpske i Federacije BiH smatraju istinskim prijateljem snažno pomoći taj proces.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

04.03.2016 22:05

Bosić je normalan čovjek i dobar političar i jedini koji može sačuvati SDS. Dunjić je došao falsifikatima do izvornog SDS-a, jer kao što vidite tamo nema patriota koji su to osnovali sa dobrim namjerama. Treba Dunjića prozvati u javnosti osporiti to što radi i spriječiti da nas pljačka.

ODGOVORITE
Name

Djoka

05.03.2016 05:32

Vodi ga kući ako je dobar.

Name

Republikanac

05.03.2016 03:30

Značajna aktivnost Bosića. Ovu informaciju mediju u Srpskoj uopšte nisu obradili na kvalitetan način. Ova aktivnost i slične značajno doprinose stabilizaciji stanja u BiH i generalno snažno daju podršku Srpskoj u etabliranju svoje pozicije, kako u BiH tako i u međunarodnoj sferi. Bosić kao predsjednik SDS na ovaj način snaži i poziciju SDS kao zrele nacionalne stranke, koja pokazuje da kao narodna stranka jeste za integrisanje u EU, uz aspekte neophodne saradnje u svim poljima. Dobar način za zaštitu srpskih nacionalnih interesa i Srpske kao državotvornog entiteta, države, u okviru saveza, konfederacije BiH kao tako složene države.

ODGOVORITE
Name

OO7

05.03.2016 10:46

Mladene,kakav koncenzus???U BIH se ne možemo dogovoriti ni kad se godišnja doba smjenjuju,a kamo li o ulasku u EU.

ODGOVORITE