ЕЛ: Фенер из друге димензије поништио Звездино савршено полувреме!

Фенербахче на катастрофалну игру у првом делу одговорио готово вансеријским издањем у других двадесет минута, преокренуо резултат и рутински славио!

Кошарка 04.03.2016 | 21:30
ЕЛ: Фенер из друге димензије поништио Звездино савршено полувреме!

Истанбул ће ове сезоне остати неосвојив град за Црвену звезду. Ни четврти пут играчи Дејана Радоњића нису успели да савладају Фенербахче у евролигашком двобоју, а после неуспеха против Ефеса и Дарушафаке у босфорској метрополи, црвено-бели ни други пут узастопно нису успели да савладају скупоцену екипу Жељка Обрадовића у њиховом дому. Фенербахче се много мучио у првом полувремену, а онда је жустрим, одсечним издањем у трећој четвртини потпуно сломила ривала и славила резултатом 72:65 (14:18, 11:16, 24:6, 23:25).

Али, овог пута београдски састав имаће можда и најмање разлога за незадовољство, пошто је било доста врло добрих елемената које ће покушати да имплементира у будућности, посебно у дефанзивној фази. Ипак, комплетна дешавања из другог полувремена, посебно трећег квартала остаће као велика опомена владајућем шампиону Србије и Јадранске лиге. Јер, екипи каква је Фенербахче било је довољно да у само десет минута игре високог напона минус од девет поена претвори у велики плус и практично већ после тридесет минута „затвори“ утакмицу, у четвртини која је завршена резултатом 24:6, захваљујући ужареном Богдановићу и непогрешивим Датомеом!

ипак, Црвена звезда је иза себе имала готово савршено полувреме, у којем је бар на тренутак изгледало да је сензација могућа. Паметно, мирно, стрпљиво и организовано играли су кошаркаши у црвеним дресовима и готово савршено „умртвили“ Фенерову брзу игру и потентни напад. Чињенице говоре да је домаћин до полувремена имао изузетно ниске проценте, тек 32,5 одсто из игре, уз чак девет изгубљених лопти и потпуну конфузију у обе фазе игре. Звезда је контролисала скок игру, држала све конце у својим рукама и користила сваку, па и најмању грешку противника и самим тим држала се готово на двоцифреној разлици. Пребогатог такмаца успела је да сведе на свега 25 поена за полувреме, што је мало коме пошло за руком ове сезоне и то је оно што је црвено-белима дало одређену наду.

Милер и Цирбес били су звезде водиље, док су Мицић, Симоновић и Кинзи пунили статистичке колоне из другог плана. На старту трећег квартала све је кренуло као у сну, Звезда је чак стигла до двоцифрене предности, али онда је систем почео да се распада. Било је јасно да ће играчи Фенера морати да припреме адекватан одговор после катастрофалног издања у претходне две четвртине, али уследила је експлозија коју играчи Црвене звезде нису успели никако да зауставе.

Богдановић је покренуо лавину серијом врсних потеза, а онда је главну улогу преузео брадати италијански шутер, који је погодио све што је упутио ка противничком кошу и направио потпуну пометњу у Звездиним редовима. А онда је одбрамбени бедем домаћина урадио оно што је без грешке чинио и у претходним окршајима - потпуно је изоловао Цирбеса и Милера, који су у другом полувремену били готово неприметни. Немачки центар убацио је два коша, а амерички крилни центар је био без поена и остао на свега девет убачених, после одличне две четвртине.

Касније све што су гости покушали завршавало се неуспешно. Једноставно, Фенербахче је показао своју моћ и довршио меч без проблема.

Фенерову листу стрелаца предводио је Датоме са 27 поена (4/6 за три), те пет скокова, док је Богдановић имао 16 поена (4/9 за три) и седам ухваћене лопте и четири асистенције. Цирбес је имао 11 поена (само два у другом полувремену), док су Кинзи и Симоновић имали по 10 кошева.

Како се овај пораз црвено-белих односи на њихову борбу за пласман?

Утакмицом у Истанбулу, окончано је 9. коло Топ 16 фазе у Групи Е. Табела изгледа овако: Фенербахче 8-1, Локомотива 7-2, ПАО 6-3, Звезда 5-4, Ефес 3-6, Дарушафака 3-6, Уникаха 2-7, Цедевита 2-7.

За Црвену звезду мечеви одлуке свакако тек предстоје и један од потенцијално одлучујућих заказан је већ за следећу недељу, када ће у Комбанк арени гостовати Панатинаикос Саше Ђорђевића.

Потом ће, паралелно са наступом у "јадранском" плеј-офу, Радоњићев састав путовати на гостовања Уникахи и Локомотиви, пре дуела са Дарушафаком у Београду и Цедевитом у Загребу.

Коментари / 0

Оставите коментар