Коначно нешто паметно од Ван Гала!

Лигу шампиона да играју само прваци држава! Тренер Манчестера се противи идеји челника клуба!

Фудбал 07.03.2016 | 10:40
Коначно нешто паметно од Ван Гала!

Директор је почео преговоре о затвореној Лиги шампиона, а тренер каже - не. Менаџер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал јавно се успротивио идеји да се у блиској будућности организује елитни куп само за велике и(ли) богате клубове и предложио да би садашње најјаче континентално такмичење требало да се врати на ниво у коме ће право учешћа имати искључиво прваци држава.

Све то упркос чињеници да је Ед Вудворд, директор Црвених ђавола, заједно са представницима Арсенала, Челсија, Манчестер Ситија и Ливепрула, у Лондону почео преговоре са америчким бизнисменом Чарлијем Стилитаном око учешћа тих пет енглеских клубова у затвореној Лиги шампиона.

„Свако ко је пажљиво пратио моју каријеру зна да сам против било какве Суперлиге или нечег сличног. Кад је Лига шампиона добила постојећи формат (1992/1993) рекао сам да је то глупост, јер у њој игра не само првак, већ и другопласирани, трећепласирани и четвропласирани из одређеног првенства. Моје мишљење је да би у елитном купу требало да играју само прваци држава. То сам рекао пре 20 година , то мислим и сад“, принципијелан је Луј ван Гал.

Холандски стручњак је појаснио:

„Овде се ради о комерцијализацији такмичења. Кад на тај начин размишљате наравно да сте у праву, али спорт се игра да би се био први, а не други или трећи, па да тако прођете даље“.

На Олд Трафорду ове сезоне нема Лиге шампиона, али би од јесени она могла да се врати на култни стадион.

„Наш циљ остаје пласман у Лигу шампиона, међутим, први циљ је да узмемо трофеј. То можемо не само у Премијер лиги, већ и у Лиги Европе (такође доноси пролаз у Лигу шампиона). Манчестер никад није освојио то такмичење, било би тако нешто фантастично за клуб и навијаче, јер освојити међународни пехар је боље него завршити четврти у првенству. Покушаћемо, ипак, кроз оба такмичења да стигнемо до циља званог Лига шампиона“ завршио је Ван Гал.

Коментари / 0

Оставите коментар