Konačno nešto pametno od Van Gala!

Ligu šampiona da igraju samo prvaci država! Trener Mančestera se protivi ideji čelnika kluba!

Fudbal 07.03.2016 | 10:40
Konačno nešto pametno od Van Gala!

Direktor je počeo pregovore o zatvorenoj Ligi šampiona, a trener kaže - ne. Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal javno se usprotivio ideji da se u bliskoj budućnosti organizuje elitni kup samo za velike i(li) bogate klubove i predložio da bi sadašnje najjače kontinentalno takmičenje trebalo da se vrati na nivo u kome će pravo učešća imati isključivo prvaci država.

Sve to uprkos činjenici da je Ed Vudvord, direktor Crvenih đavola, zajedno sa predstavnicima Arsenala, Čelsija, Mančester Sitija i Liveprula, u Londonu počeo pregovore sa američkim biznismenom Čarlijem Stilitanom oko učešća tih pet engleskih klubova u zatvorenoj Ligi šampiona.

„Svako ko je pažljivo pratio moju karijeru zna da sam protiv bilo kakve Superlige ili nečeg sličnog. Kad je Liga šampiona dobila postojeći format (1992/1993) rekao sam da je to glupost, jer u njoj igra ne samo prvak, već i drugoplasirani, trećeplasirani i četvroplasirani iz određenog prvenstva. Moje mišljenje je da bi u elitnom kupu trebalo da igraju samo prvaci država. To sam rekao pre 20 godina , to mislim i sad“, principijelan je Luj van Gal.

Holandski stručnjak je pojasnio:

„Ovde se radi o komercijalizaciji takmičenja. Kad na taj način razmišljate naravno da ste u pravu, ali sport se igra da bi se bio prvi, a ne drugi ili treći, pa da tako prođete dalje“.

Na Old Trafordu ove sezone nema Lige šampiona, ali bi od jeseni ona mogla da se vrati na kultni stadion.

„Naš cilj ostaje plasman u Ligu šampiona, međutim, prvi cilj je da uzmemo trofej. To možemo ne samo u Premijer ligi, već i u Ligi Evrope (takođe donosi prolaz u Ligu šampiona). Mančester nikad nije osvojio to takmičenje, bilo bi tako nešto fantastično za klub i navijače, jer osvojiti međunarodni pehar je bolje nego završiti četvrti u prvenstvu. Pokušaćemo, ipak, kroz oba takmičenja da stignemo do cilja zvanog Liga šampiona“ završio je Van Gal.

Komentari / 0

Ostavite komentar