Кари има један сан: Желим да будем бољи и од Мајкла Џордана!

"Лично мислим да нема ничег лошег у томе да кажем да желим да будем најбољи који је икада играо кошарку", истиче ванземаљац из редова Голден Стејта.

Кошарка 07.03.2016 | 09:00
Кари има један сан: Желим да будем бољи и од Мајкла Џордана!

Одавно је већ установљено да кошарка коју игра Стеф Кари представља нешто до сада није виђено, због чега и важи за најбољег играча света у овом тренутку, а по мишљењу многих – једног од најбољих у историји игре под обручима.

Међутим, у интервјуу еминентном магазину Спортс Илустрејтед ванземаљац из редова Голден Стејта не жели ту да се заустави, већ сања да једног дана управо претекне и најбољег свих времена – недодирљивог Мајкла Џордана.
„Да, то је мој циљ, желим да будем најбољи икада. Имам огромно поштовање према лику и делу Мајкла Џордана и мислим да нема ничег лошег у томе да кажем да желим да будем најбољи који је икада играо кошарку“, рекао је ванвременски шутер Ратника, којег навијачи Голден Стејта виде као њиховог Џордана.
„Искрено, нисам знао за то. Тешко је у овом тренутку донети такав закључак. Искрено, приметио сам промену у понашању навијача, односно да имамо много већу подршку него раније. Много су попуњеније хале, више је продатих дресова... Али, да ли сам баш Џордан? Гледајте, асови као што су Џордан, Лери Бирд, Леброн Џејмс урадили су много тога. Мене чека још много посла“, закључио је Кари.

Подсетимо, Карију је тек 27 година. Како сада игра, а са њим и Голден Стејт, не би нас зачудило да постави неке нове стандарде, јер је вероватно једини кошаркаш у овом тренутку који би то и могао да удари. Вориорси бране шампионску титулу освојену прошле године и у овом моменту само чудо би могло да их заустави да дођу до другог узастопног прстена. Тренутно стоје на 55-5, што представља највећи резултат у историји НБА лиге после 60 одиграних утакмица. Чак боље и од легендарних Чикаго Булса, који су вођени Мајклом Џорданом у сезони 1995/96 имали 72 победе и свега 10 пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар