Kari ima jedan san: Želim da budem bolji i od Majkla Džordana!

"Lično mislim da nema ničeg lošeg u tome da kažem da želim da budem najbolji koji je ikada igrao košarku", ističe vanzemaljac iz redova Golden Stejta.

Košarka 07.03.2016 | 09:00
Kari ima jedan san: Želim da budem bolji i od Majkla Džordana!

Odavno je već ustanovljeno da košarka koju igra Stef Kari predstavlja nešto do sada nije viđeno, zbog čega i važi za najboljeg igrača sveta u ovom trenutku, a po mišljenju mnogih – jednog od najboljih u istoriji igre pod obručima.

Međutim, u intervjuu eminentnom magazinu Sports Ilustrejted vanzemaljac iz redova Golden Stejta ne želi tu da se zaustavi, već sanja da jednog dana upravo pretekne i najboljeg svih vremena – nedodirljivog Majkla Džordana.
„Da, to je moj cilj, želim da budem najbolji ikada. Imam ogromno poštovanje prema liku i delu Majkla Džordana i mislim da nema ničeg lošeg u tome da kažem da želim da budem najbolji koji je ikada igrao košarku“, rekao je vanvremenski šuter Ratnika, kojeg navijači Golden Stejta vide kao njihovog Džordana.
„Iskreno, nisam znao za to. Teško je u ovom trenutku doneti takav zaključak. Iskreno, primetio sam promenu u ponašanju navijača, odnosno da imamo mnogo veću podršku nego ranije. Mnogo su popunjenije hale, više je prodatih dresova... Ali, da li sam baš Džordan? Gledajte, asovi kao što su Džordan, Leri Bird, Lebron Džejms uradili su mnogo toga. Mene čeka još mnogo posla“, zaključio je Kari.

Podsetimo, Kariju je tek 27 godina. Kako sada igra, a sa njim i Golden Stejt, ne bi nas začudilo da postavi neke nove standarde, jer je verovatno jedini košarkaš u ovom trenutku koji bi to i mogao da udari. Voriorsi brane šampionsku titulu osvojenu prošle godine i u ovom momentu samo čudo bi moglo da ih zaustavi da dođu do drugog uzastopnog prstena. Trenutno stoje na 55-5, što predstavlja najveći rezultat u istoriji NBA lige posle 60 odigranih utakmica. Čak bolje i od legendarnih Čikago Bulsa, koji su vođeni Majklom Džordanom u sezoni 1995/96 imali 72 pobede i svega 10 poraza.

Komentari / 0

Ostavite komentar