Њемачко упознавање са Филипом “Балаком” Костићем!

Репрезентативац Србије дао интервју за Спорт Билд у којем је одговарао на питања о детињству, меду, брзини, конкуренцији, могућем трансферу…

Фудбал 06.03.2016 | 22:40
Њемачко упознавање са Филипом “Балаком” Костићем!

Ретко који српски репрезентативац је стандардан у свом клубу. Права реткост је да је неко од њих носилац игре. Филип Костић се по томе издваја. Брзоноги офанзивац је кључни играч Штутгарта и једна од најављених звезда прелазног рока у Бундеслиги наредног лета. Желе га Шалке, Волфзбург, Борусија Дортмунд…

За непуне две сезоне у Штутгарту је постао једна од звезда немачког фудбала. И један од најатрактивнијих играча у првенству. Свима у очи упада метеорска брзина Костића из које као прозивод долазе голови и асистенције који су често били спасоносни за популарне Швабе.

Крагујевчанин је због тога и међу најинтересантнијим фудбалерима за немачке медије о чему сведочи и велики интервју који је дао Спорт Билду. Ми вам преносимо делове поменутог интервјуа који је почео занимљивим питањем.

Јесте ли узели кашику меда?
“Јесам. Као и свако јутро пре тренинга”.

Јесте ли то видели од Новака Ђоковића?
“Не у потпуности. То ме научила моја мајка када сам био мали. Када то урадим ујутру, немам жељу цели дан да једем нешто слатко. Из Новакове књиге сам видео неку врсту меду, али највише волим бабин мед.”

Са 34,7 километара на час си један од најбржих у лиги? Је ли мед та супстанца...
“Мед је заслужан, али заслужна је здрава исхрана. Главни су рижа, пилетина... Као и свакодневни тренинг фитнес на који идем три пута недељно.”

Ко може да вам парира по брзини?
“Даглас Коста, Арјен Робен, Ибрахима Траоре, Лерој Сане и Обамејан. Рекао бих да су неухватљиви.”

Најопаснији чувар - на кога си помислио да не можеш да претрчиш?
“Нема нико посебно. Лукаш Пишчек је брз, али сам изашао на крај са њим.”

Имао си 133 дриблинга, имао си 42 одсто успешности, идентично као Робен?
“То ми је суперкомплимент. Нисам то знао. Идем са пуно ризика у дриблинг.”

Ко су ти били идоли из Србији?
“Један од мојих идола је био Балак. Није играо на мојој позицији, али сам се дивио његовом самопоуздању и вештини борбе. Поред тога, ту су Милан Јовановић и Милош Красић. Међутим, Балак је имао највећи утицај. На школским књигама сам се увек потписивао Филип Костић Балак.”

Како је изгледало ваше детињство?
“Тешко. Није било сиромашно, али сам путовао пет километара аутобусом, пешке или бициклом. Било је тешко, јер је тата радио у Русији, мајка ме финансирала, али ме мајка гурала и веровала. И говорила ми је да ћу једног дана бити велики играч.”

Највећа сте звезда у Штутгарту, Шалке нуди 20.000.000 евра…
“Треба ми још времена у Бундеслиги. Невероватна је сума која се помиње, али нисам причао са неким другим клубом. Идем корак по корак. Сада сам у Штугарту и то ми је битно.”

Да ли одлазиш на крају сезоне иако имаш уговор до 2019?
“Не знам ни шта ће се сутра десити. Ако Штутгарт оде у Европу, остаћу, ако не - видећемо.”

Може ли Штутгарт у Европу?
“Верујем у Европу, налазимо се у серији и опет имамо широка плућа. Удахнули смо ваздух широким плућима. Тренер је вратио радост у екипу и стабилни смо. Тренер прича са мном, редовно ми показује видео касете како да унапредим игру”.

Коментари / 0

Оставите коментар