Njemačko upoznavanje sa Filipom “Balakom” Kostićem!

Reprezentativac Srbije dao intervju za Sport Bild u kojem je odgovarao na pitanja o detinjstvu, medu, brzini, konkurenciji, mogućem transferu…

Fudbal 06.03.2016 | 22:40
Njemačko upoznavanje sa Filipom “Balakom” Kostićem!

Retko koji srpski reprezentativac je standardan u svom klubu. Prava retkost je da je neko od njih nosilac igre. Filip Kostić se po tome izdvaja. Brzonogi ofanzivac je ključni igrač Štutgarta i jedna od najavljenih zvezda prelaznog roka u Bundesligi narednog leta. Žele ga Šalke, Volfzburg, Borusija Dortmund…

Za nepune dve sezone u Štutgartu je postao jedna od zvezda nemačkog fudbala. I jedan od najatraktivnijih igrača u prvenstvu. Svima u oči upada meteorska brzina Kostića iz koje kao prozivod dolaze golovi i asistencije koji su često bili spasonosni za popularne Švabe.

Kragujevčanin je zbog toga i među najinteresantnijim fudbalerima za nemačke medije o čemu svedoči i veliki intervju koji je dao Sport Bildu. Mi vam prenosimo delove pomenutog intervjua koji je počeo zanimljivim pitanjem.

Jeste li uzeli kašiku meda?
“Jesam. Kao i svako jutro pre treninga”.

Jeste li to videli od Novaka Đokovića?
“Ne u potpunosti. To me naučila moja majka kada sam bio mali. Kada to uradim ujutru, nemam želju celi dan da jedem nešto slatko. Iz Novakove knjige sam video neku vrstu medu, ali najviše volim babin med.”

Sa 34,7 kilometara na čas si jedan od najbržih u ligi? Je li med ta supstanca...
“Med je zaslužan, ali zaslužna je zdrava ishrana. Glavni su riža, piletina... Kao i svakodnevni trening fitnes na koji idem tri puta nedeljno.”

Ko može da vam parira po brzini?
“Daglas Kosta, Arjen Roben, Ibrahima Traore, Leroj Sane i Obamejan. Rekao bih da su neuhvatljivi.”

Najopasniji čuvar - na koga si pomislio da ne možeš da pretrčiš?
“Nema niko posebno. Lukaš Pišček je brz, ali sam izašao na kraj sa njim.”

Imao si 133 driblinga, imao si 42 odsto uspešnosti, identično kao Roben?
“To mi je superkompliment. Nisam to znao. Idem sa puno rizika u dribling.”

Ko su ti bili idoli iz Srbiji?
“Jedan od mojih idola je bio Balak. Nije igrao na mojoj poziciji, ali sam se divio njegovom samopouzdanju i veštini borbe. Pored toga, tu su Milan Jovanović i Miloš Krasić. Međutim, Balak je imao najveći uticaj. Na školskim knjigama sam se uvek potpisivao Filip Kostić Balak.”

Kako je izgledalo vaše detinjstvo?
“Teško. Nije bilo siromašno, ali sam putovao pet kilometara autobusom, peške ili biciklom. Bilo je teško, jer je tata radio u Rusiji, majka me finansirala, ali me majka gurala i verovala. I govorila mi je da ću jednog dana biti veliki igrač.”

Najveća ste zvezda u Štutgartu, Šalke nudi 20.000.000 evra…
“Treba mi još vremena u Bundesligi. Neverovatna je suma koja se pominje, ali nisam pričao sa nekim drugim klubom. Idem korak po korak. Sada sam u Štugartu i to mi je bitno.”

Da li odlaziš na kraju sezone iako imaš ugovor do 2019?
“Ne znam ni šta će se sutra desiti. Ako Štutgart ode u Evropu, ostaću, ako ne - videćemo.”

Može li Štutgart u Evropu?
“Verujem u Evropu, nalazimo se u seriji i opet imamo široka pluća. Udahnuli smo vazduh širokim plućima. Trener je vratio radost u ekipu i stabilni smo. Trener priča sa mnom, redovno mi pokazuje video kasete kako da unapredim igru”.

Komentari / 0

Ostavite komentar