Жервињо објаснио зашто је отишао у Кину...

И због пара и због неправде! После отказа Гарсији, више се није лепо осећао у Роми. И сматра да заслужује огроман новац у Кини!

Фудбал 07.03.2016 | 10:00
Жервињо објаснио зашто је отишао у Кину...

Кинески клубови су ове зиме направили дар-мар на фудбалској пијаци и за неке астрономске уговоре довели позната фудбалска имена. Један од првих који је повукао ногу и прихватио баснословне услове у Кини је Жервињо.

Нападач из Обале Слоноваче се није много двоумио да ли треба да напусти Рому иако је по приказаном на терену, био најбољи играч Вучице у првом делу сезоне. Одлуку да напусти Рому је убрзао отказ тадашњем тренеру Рудију Гарсији.

Француз је у Лилу лансирао Жервиња у звезде и касније био иницијатор његовог трансфера у Рому.
„Био сам изненађен и разочаран том одлуком јер није било разлога да не остане у Роми до краја сезоне. Руди је за мене више од тренера. Он ме је и довео у Рому. Могао сам да останем у Роми после његовог одласка, нудили су ми, али сам им рекао да морам добро да се осећам да би играо за клуб. У Роми то више није био случај“, рекао је Жервињо за Лекип.

Африканац је признао да га је у Кини намамила велика свота новца.
„Нећу да лажем, уговор који су ми понудили је огроман. Али чим су га понудили значи да сам га заслужио. Сада је на нама који смо добро плаћени да покажемо на терену да нису погрешили. Ово је потпуна промена. На спортском и културолошком нивоу. Све је другачије. Нисам више имао мотива и жеље да останем у Европи. Не могу сада да обећам да се никада нећу вратити у Европу, али мислим да је моја европска каријера завршена“, рекао је Жервињо.

Коментари / 0

Оставите коментар