Žervinjo objasnio zašto je otišao u Kinu...

I zbog para i zbog nepravde! Posle otkaza Garsiji, više se nije lepo osećao u Romi. I smatra da zaslužuje ogroman novac u Kini!

Fudbal 07.03.2016 | 10:00
Žervinjo objasnio zašto je otišao u Kinu...

Kineski klubovi su ove zime napravili dar-mar na fudbalskoj pijaci i za neke astronomske ugovore doveli poznata fudbalska imena. Jedan od prvih koji je povukao nogu i prihvatio basnoslovne uslove u Kini je Žervinjo.

Napadač iz Obale Slonovače se nije mnogo dvoumio da li treba da napusti Romu iako je po prikazanom na terenu, bio najbolji igrač Vučice u prvom delu sezone. Odluku da napusti Romu je ubrzao otkaz tadašnjem treneru Rudiju Garsiji.

Francuz je u Lilu lansirao Žervinja u zvezde i kasnije bio inicijator njegovog transfera u Romu.
„Bio sam iznenađen i razočaran tom odlukom jer nije bilo razloga da ne ostane u Romi do kraja sezone. Rudi je za mene više od trenera. On me je i doveo u Romu. Mogao sam da ostanem u Romi posle njegovog odlaska, nudili su mi, ali sam im rekao da moram dobro da se osećam da bi igrao za klub. U Romi to više nije bio slučaj“, rekao je Žervinjo za Lekip.

Afrikanac je priznao da ga je u Kini namamila velika svota novca.
„Neću da lažem, ugovor koji su mi ponudili je ogroman. Ali čim su ga ponudili znači da sam ga zaslužio. Sada je na nama koji smo dobro plaćeni da pokažemo na terenu da nisu pogrešili. Ovo je potpuna promena. Na sportskom i kulturološkom nivou. Sve je drugačije. Nisam više imao motiva i želje da ostanem u Evropi. Ne mogu sada da obećam da se nikada neću vratiti u Evropu, ali mislim da je moja evropska karijera završena“, rekao je Žervinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar