Овако Алегри види актуелни тренутак италијанског фудбала...

Тренер Јувентуса у великом интервјуу за Коријере дело Спорт говорио о дешавањима у калчу и младићима који стасавају у Серији А...

Фудбал 06.03.2016 | 20:00
Овако Алегри види актуелни тренутак италијанског фудбала...

Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри ужива у плодовима минулог рада, а после фантастичне серије победа са овим тимом Стара дама је избила на чело Серије А са реалним изгледима да и пети пут узастопно освоји шампионску титулу на Чизми.

Добри резултати са Јувеом су покренули нагађања око селидебе у Реал на крају сезоне, мада је сјајни стручњак избегао да у интервјуу за Коријере дело Спорт пружи директан одговор на питање хоће ли од лета преузети Мадриђане.
“Наравно да и код мене постоји жеља да се једнога дана опорбам у другим фудбалским културама као што је то урадио Карло Анчелоти, али за сада ми се не жури јер сам срећан у Јувентусу”, поручио је дипломатски у старту Макс Алегри.

На питање ко је највећи фудбалер којег је тренирао, стигао је занимљив одговор:
“Ђанлуиђи Буфон. Гледати га како тренира и бори се је право задовољство. Смиреност коју поседује тај мајстор на голу, карактерише само велике шампионе. Наравно, у тој групи су Ибрахимовић, Роналдињо, па и Касано, који је имао фантастичан пас. И Несту убрајам у ту групу иако је имао чак 13 операција током каријере, па и Тијага Силву…”

Алегри верује да италијански фудбал има добре момке који надолазе.
“Мислим да је Ромањоли прави наследник Несте. Он и Данијеле Ругани су италијански дефанзивци за будућност. Од осталих импресионирали су ме Мисироли из Сасуола који је страшно напредовао, па и Бернадески из Фиорентине, односно Стефано Сенси из Ћезене. Чујем понекад како људи причају да Италија нема талената, али сам уверен да то није случај.”

Тренер Јувентуса причао је о својим фудбалерима и бранио често критикованог Хрвата Марија Манџукића.
“Понекад не могу да разумем критике на рачун фудбалера какав је Марио, који је остварио врхунске резултате у којем год клубу да је играо. И ти тимови су имали успехе с њим, напредовали су, ради се о технички јаком фудбалеру који вуче тим напред. Мората је прошле године показао да је врхунски фудбалер, који је коначно добио праву шансу и престао да буде 'Реалов мали'. Погба расте из дана у дан, али још мора да учи, јер тек су му 23 године и налази се у најопаснијем периоду када се лако окрене ситуација.”

На крају италијански стручњак се осврнуо и на ситуацију око Франческа Тотија и могућег пензионисања иконе Роме.
“Опраштање је ритуал сваког великог фудбалера, сваког великог уметника, који мора да се деси. Постоји жртва коју морате да поднесете ако се повучете на врхунцу славе, као што су то учинили Мина (италијанска певачица) или Платини у фудбалу. Повлачење је тешко када си баш на врху, али одлика најбољих је да пронађу снагу за то. Свако време носи своје бреме, а избор је лична ствар појединца. Ја сам прекинуо каријеру када ми је терен изгледао као аеродром”, закључио је Алегри.

Коментари / 0

Оставите коментар