Ovako Alegri vidi aktuelni trenutak italijanskog fudbala...

Trener Juventusa u velikom intervjuu za Korijere delo Sport govorio o dešavanjima u kalču i mladićima koji stasavaju u Seriji A...

Fudbal 06.03.2016 | 20:00
Ovako Alegri vidi aktuelni trenutak italijanskog fudbala...

Trener Juventusa Masimilijano Alegri uživa u plodovima minulog rada, a posle fantastične serije pobeda sa ovim timom Stara dama je izbila na čelo Serije A sa realnim izgledima da i peti put uzastopno osvoji šampionsku titulu na Čizmi.

Dobri rezultati sa Juveom su pokrenuli nagađanja oko selidebe u Real na kraju sezone, mada je sjajni stručnjak izbegao da u intervjuu za Korijere delo Sport pruži direktan odgovor na pitanje hoće li od leta preuzeti Madriđane.
“Naravno da i kod mene postoji želja da se jednoga dana oporbam u drugim fudbalskim kulturama kao što je to uradio Karlo Ančeloti, ali za sada mi se ne žuri jer sam srećan u Juventusu”, poručio je diplomatski u startu Maks Alegri.

Na pitanje ko je najveći fudbaler kojeg je trenirao, stigao je zanimljiv odgovor:
“Đanluiđi Bufon. Gledati ga kako trenira i bori se je pravo zadovoljstvo. Smirenost koju poseduje taj majstor na golu, karakteriše samo velike šampione. Naravno, u toj grupi su Ibrahimović, Ronaldinjo, pa i Kasano, koji je imao fantastičan pas. I Nestu ubrajam u tu grupu iako je imao čak 13 operacija tokom karijere, pa i Tijaga Silvu…”

Alegri veruje da italijanski fudbal ima dobre momke koji nadolaze.
“Mislim da je Romanjoli pravi naslednik Neste. On i Danijele Rugani su italijanski defanzivci za budućnost. Od ostalih impresionirali su me Misiroli iz Sasuola koji je strašno napredovao, pa i Bernadeski iz Fiorentine, odnosno Stefano Sensi iz Ćezene. Čujem ponekad kako ljudi pričaju da Italija nema talenata, ali sam uveren da to nije slučaj.”

Trener Juventusa pričao je o svojim fudbalerima i branio često kritikovanog Hrvata Marija Mandžukića.
“Ponekad ne mogu da razumem kritike na račun fudbalera kakav je Mario, koji je ostvario vrhunske rezultate u kojem god klubu da je igrao. I ti timovi su imali uspehe s njim, napredovali su, radi se o tehnički jakom fudbaleru koji vuče tim napred. Morata je prošle godine pokazao da je vrhunski fudbaler, koji je konačno dobio pravu šansu i prestao da bude 'Realov mali'. Pogba raste iz dana u dan, ali još mora da uči, jer tek su mu 23 godine i nalazi se u najopasnijem periodu kada se lako okrene situacija.”

Na kraju italijanski stručnjak se osvrnuo i na situaciju oko Frančeska Totija i mogućeg penzionisanja ikone Rome.
“Opraštanje je ritual svakog velikog fudbalera, svakog velikog umetnika, koji mora da se desi. Postoji žrtva koju morate da podnesete ako se povučete na vrhuncu slave, kao što su to učinili Mina (italijanska pevačica) ili Platini u fudbalu. Povlačenje je teško kada si baš na vrhu, ali odlika najboljih je da pronađu snagu za to. Svako vreme nosi svoje breme, a izbor je lična stvar pojedinca. Ja sam prekinuo karijeru kada mi je teren izgledao kao aerodrom”, zaključio je Alegri.

Komentari / 0

Ostavite komentar