ДК: Пораз лошег Виктора! Србија - Казахстан 1:1!

После првог дана првог кола Дејвис Куп меча између Србије и Казахстана резултат је 1:1.

Тенис 04.03.2016 | 19:30
ДК: Пораз лошег Виктора! Србија - Казахстан 1:1!

Србија и Казахстан састају се у дворани „Александар Николић“, а први поен домаћој екипи донео је Новак Ђоковић победом над Александром Недовјесовим са 3:0.

Али, у другом мечу Виктор Троицки поражен је од Михаила Кукушкина са 3:0, после више од два и по сата игре.

У суботу се игра дубл меч, док су у недељу на програму преостали дуели у синглу.

Ток меча:

Меч је не[то боље отворио Кукушкин, мучио се Троицки на свој сервис, а ривал у трећем гему стиже до брејк лопте. Ипак, српски тенисер је успео да заустави налет ривала и поведе са 2:1. Виктор не успева да пронађе ритам у наставку, дуге размене удараца више одговарају Каyахстанцу, Троицки који прави неизнуђене грешке, а Кукушкин прави брејк за 3:2.

У петом гему који је нешто дуже трајао, Троицки је још једном морао да јури резултат, али није успео да направи брејк. Тек први ас Виктор је имао у седмом гему, после чега смањује резултат. Троицки је себи задавао доста проблема, грешио је и Кукушкин, српски тенисер из четвртог покушаја у осмог гему враћа брејк. После тога нешто боља игра Виктора, побољшао се и сервис, па је после дужег времена повео са 5:4.

Поново се пробудио Кукушкин, форехндима освојио важне поене и спречио Троицког да дође до шансе да освоји сет (5:5). И у наставку је Казахстанац диктирао темпо и без изгубљеног поена стигао до сет лопти, искористио прву и повео са 1:0 (7:5).

Троицки је са нулом освојио први гем другог сета. То је могло да наговести бољу ситуацију у другом сету, али онда је српски тенисер поново стао, ништа му није полазило за руком, па је Кукушкин лако стигао до велике предности – 4:1.

Колико је Виктор слабо играо, говори и то да током другог сета није имао ниједну прилику за брејк, па Казахстанац брзо дуплира предност у сетовима са 6:2.

Слаба игра Троицког и у трећем сету, одмах му је одузет сервис, српски тенисер био је незадовљан игром и тиме што мало тога може да поправи, али ипак у четвртом гему успева да одузме сервис ривалу, први пут још од првог сета. Он је тако прекинуо серију противника од четири узастопна освојена гема (1:3).

Велики број директних поена Троицког на кратко пореметили су Кукушкина, бољи период српског тенисера пробудио је и публику у хали „Александар Николић“, међутим Виктор није успео да направи још један брејк, па ривал води 4:2 у трећем сету.

Троицки се не предаје, успева да продужи меч после пете брејк лопте. Спасао је и три меч лопте и смањио на 5:4.

Драма у финишу трећег сета, а посебно у десетом гему. Троицки је био на корак од новог брејка, али је после челенџа установљено да је Кукушкин за милиметар погодио линију. Поен се поновио, тражен је још један челенџ, али овога пута лопта Троицког била је ауту. До нове меч лопте стигао је Казахстанац и до победе стигао бекхендом.

Коментари / 0

Оставите коментар