DK: Poraz lošeg Viktora! Srbija - Kazahstan 1:1!

Posle prvog dana prvog kola Dejvis Kup meča između Srbije i Kazahstana rezultat je 1:1.

Tenis 04.03.2016 | 19:30
DK: Poraz lošeg Viktora! Srbija - Kazahstan 1:1!

Srbija i Kazahstan sastaju se u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a prvi poen domaćoj ekipi doneo je Novak Đoković pobedom nad Aleksandrom Nedovjesovim sa 3:0.

Ali, u drugom meču Viktor Troicki poražen je od Mihaila Kukuškina sa 3:0, posle više od dva i po sata igre.

U subotu se igra dubl meč, dok su u nedelju na programu preostali dueli u singlu.

Tok meča:

Meč je ne[to bolje otvorio Kukuškin, mučio se Troicki na svoj servis, a rival u trećem gemu stiže do brejk lopte. Ipak, srpski teniser je uspeo da zaustavi nalet rivala i povede sa 2:1. Viktor ne uspeva da pronađe ritam u nastavku, duge razmene udaraca više odgovaraju Kayahstancu, Troicki koji pravi neiznuđene greške, a Kukuškin pravi brejk za 3:2.

U petom gemu koji je nešto duže trajao, Troicki je još jednom morao da juri rezultat, ali nije uspeo da napravi brejk. Tek prvi as Viktor je imao u sedmom gemu, posle čega smanjuje rezultat. Troicki je sebi zadavao dosta problema, grešio je i Kukuškin, srpski teniser iz četvrtog pokušaja u osmog gemu vraća brejk. Posle toga nešto bolja igra Viktora, poboljšao se i servis, pa je posle dužeg vremena poveo sa 5:4.

Ponovo se probudio Kukuškin, forehndima osvojio važne poene i sprečio Troickog da dođe do šanse da osvoji set (5:5). I u nastavku je Kazahstanac diktirao tempo i bez izgubljenog poena stigao do set lopti, iskoristio prvu i poveo sa 1:0 (7:5).

Troicki je sa nulom osvojio prvi gem drugog seta. To je moglo da nagovesti bolju situaciju u drugom setu, ali onda je srpski teniser ponovo stao, ništa mu nije polazilo za rukom, pa je Kukuškin lako stigao do velike prednosti – 4:1.

Koliko je Viktor slabo igrao, govori i to da tokom drugog seta nije imao nijednu priliku za brejk, pa Kazahstanac brzo duplira prednost u setovima sa 6:2.

Slaba igra Troickog i u trećem setu, odmah mu je oduzet servis, srpski teniser bio je nezadovljan igrom i time što malo toga može da popravi, ali ipak u četvrtom gemu uspeva da oduzme servis rivalu, prvi put još od prvog seta. On je tako prekinuo seriju protivnika od četiri uzastopna osvojena gema (1:3).

Veliki broj direktnih poena Troickog na kratko poremetili su Kukuškina, bolji period srpskog tenisera probudio je i publiku u hali „Aleksandar Nikolić“, međutim Viktor nije uspeo da napravi još jedan brejk, pa rival vodi 4:2 u trećem setu.

Troicki se ne predaje, uspeva da produži meč posle pete brejk lopte. Spasao je i tri meč lopte i smanjio na 5:4.

Drama u finišu trećeg seta, a posebno u desetom gemu. Troicki je bio na korak od novog brejka, ali je posle čelendža ustanovljeno da je Kukuškin za milimetar pogodio liniju. Poen se ponovio, tražen je još jedan čelendž, ali ovoga puta lopta Troickog bila je autu. Do nove meč lopte stigao je Kazahstanac i do pobede stigao bekhendom.

Komentari / 0

Ostavite komentar