Затварају амбасаде у Сирији, Ираку и Либији

Због тероризма и отмица најугроженија српска дипломатска представништва у Сирији, Ираку и Либији могла би бити ускоро затворена.

Србија 04.03.2016 | 18:04
Затварају амбасаде у Сирији, Ираку и Либији

"Према безбедносним проценама у овом тренутку велики безбедносни ризик представља чињеница да наше амбасаде у Либији, Ираку и Сирији и даље раде иако су многе земље већ раније изместиле своја дипломатска представништва из тих земаља, прича извор из Министарства спољних послова Србије.

Нешто раније, шеф дипломатије Србије Ивица Дачић је изјавио да би због безбедносне ситуације у овом тренутку могле да буду затворене три амбасаде, не прецизирајући које.

Он је рекао да је у четврак на седници владе поставио питање шта да се ради када је реч о дипломатско- конзуларним представништвима у земљама где је ризик по српске службенике повећан.

"Веома је тешко одлучити о затварању амбасаде тамо где има наших политичких и економских интереса и наших људи. Очекујем да у року од недељу, две, завршимо питање какву ћемо одлуку доносити о представништвима", рекао је Дачић.

Оливер Потежица је и даље на челу амбасаде Србије у Либији, у Ираку је амбасадор Радисав Петровић, док је представништво из Сирије тренутно измештено у Бејрут.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А ДАШЧИЋ

04.03.2016 17:47

ПА МАЛЕЦКИ ДАШЧИЋ КОЈЕГ БИ ЈА ТУЖИО ЗА МИЛИОН ДОЛАРА ДА МИ ЈЕ ОНА ЖЕНА СУПРУГА ИЛИ СЕСТРА НЕКИ ДАН РЕЧЕ ПРЕД ЦИЈЕЛОМ СКУПШТИНОМ ДА НЕЋЕ ЗАТВОРИТИ ТРИПОЛИ.НАШИ ПОЛИТИЧАРИ СТВАРНО ИМАЈУ НЕОГРАНИЧЕН СТЕПЕН АРОГАНЦИЈЕ И ГЛУПОСТИ У ИСТО ВРИЈЕМЕ.

ОДГОВОРИТЕ