Zatvaraju ambasade u Siriji, Iraku i Libiji

Zbog terorizma i otmica najugroženija srpska diplomatska predstavništva u Siriji, Iraku i Libiji mogla bi biti uskoro zatvorena.

Srbija 04.03.2016 | 18:04
Zatvaraju ambasade u Siriji, Iraku i Libiji

"Prema bezbednosnim procenama u ovom trenutku veliki bezbednosni rizik predstavlja činjenica da naše ambasade u Libiji, Iraku i Siriji i dalje rade iako su mnoge zemlje već ranije izmestile svoja diplomatska predstavništva iz tih zemalja, priča izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Nešto ranije, šef diplomatije Srbije Ivica Dačić je izjavio da bi zbog bezbednosne situacije u ovom trenutku mogle da budu zatvorene tri ambasade, ne precizirajući koje.

On je rekao da je u četvrak na sednici vlade postavio pitanje šta da se radi kada je reč o diplomatsko- konzularnim predstavništvima u zemljama gde je rizik po srpske službenike povećan.

"Veoma je teško odlučiti o zatvaranju ambasade tamo gde ima naših političkih i ekonomskih interesa i naših ljudi. Očekujem da u roku od nedelju, dve, završimo pitanje kakvu ćemo odluku donositi o predstavništvima", rekao je Dačić.

Oliver Potežica je i dalje na čelu ambasade Srbije u Libiji, u Iraku je ambasador Radisav Petrović, dok je predstavništvo iz Sirije trenutno izmešteno u Bejrut.

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A DAŠČIĆ

04.03.2016 17:47

PA MALECKI DAŠČIĆ KOJEG BI JA TUŽIO ZA MILION DOLARA DA MI JE ONA ŽENA SUPRUGA ILI SESTRA NEKI DAN REČE PRED CIJELOM SKUPŠTINOM DA NEĆE ZATVORITI TRIPOLI.NAŠI POLITIČARI STVARNO IMAJU NEOGRANIČEN STEPEN AROGANCIJE I GLUPOSTI U ISTO VRIJEME.

ODGOVORITE