Тери: Желим да Лестер освоји титулу!

Капитен Челсија Џон Тери рекао је да би желео да Лестер ове сезоне освоји шампионску титулу у енглеској Премијер лиги, пошто то неће успети његова екипа.

Фудбал 05.03.2016 | 16:40
Тери: Желим да Лестер освоји титулу!

Бранилац титуле Челси је у сезону ушао као велики фаворит, али екипа није успела да оствари добре резултате. Током већег дела сезоне била је у доњем делу табеле, па је клуб отпустио најуспешнијег тренера у својој историји Жозеа Мориња и довео Гуса Хидинка.

Холанђанин је донекле поправио ситуацију па су "плавци" 10 кола пре краја 10. на табели са осам бодова заостатка за четвртопласираним Манчестер ситијем.

Први на табели је Лестер, који је прошле сезоне једва избегао испадање из лиге.

"Оно што Лестер ради ове сезоне је невероватно и желим им да тако наставе. Ако већ ми не можемо да освојимо титулу, било би сјајно да је Лестер освоји. То би било сјајно и за фудбал. Људи су помало уморни од истих екипа у врху у последњих неколико година", рекао је Тери, пренео је Скај Спортс.

Лестер је први на табели са 57 бодова и има три више од другопласираног Тотенхема. Екипа Клаудија Ранијерија има три пораза, најмање у лиги.

"Људи су узбуђени због свега што је Лестер постигао, а то даје веру мањим клубовима да уз неколико нових играча и неколико правих одлука, могу да освоје трофеје", додао је Тери.

Челси је непоражен откако је екипу у децембру преузео Хидинк, а Тери је рекао да су играчи сада задовољни, пошто су ове сезоне у медијима много помињани из погрешних разлога.

"Овако више волимо. Разговарали смо о почетку сезоне и на неки начин је отписали. Сада смо задовољни нашом игром, играчи су били фантастични у последњих неколико недеља. У доброј смо форми и ако нека друга екипа киксне отвара се могућност и за нас. Ко зна где где би могле да нас одведу три или четири победе", рекао је Тери.

Капитен "плаваца" паузирао је због повреде тетиве, али ће се у суботу вратити у тим за утакмицу против Стоука.

"Циљ је да будем у тиму у среду за реванш осмине финала Лиге шампиона са Пари Сен Жерменом, али надам се да ћу да играм и против Стоука", рекао је он.

Медији су спекулисали да Челси неће на крају сезоне понудити Терију нови уговор, али 35-годишњи капитен се нада да ће остати на Стамфорд Бриџу.

"Још се надам. У клубу сам 21 годину и нећу одустати све док се то не деси. Али, ко зна? Још имам много тога да пружим, без обзира да ли је то у Челсију или у неком другом клубу", рекао је Тери.

Коментари / 0

Оставите коментар