Шта ће бити са олимпијским турниром у Београду?!

Кошаркашки савез Србије није добио никакав допис са упозорењем да би квалификациони турнир за одлазак у Рио могао бити одузет. Све би могло бити јасније после састанка у седишту ФИБА у понедељак.

Кошарка 04.03.2016 | 20:20
Шта ће бити са олимпијским турниром у Београду?!

Наговештаји да би ФИБА могла да одузме Београду организацију квалификационионог турнира за Олимпијске игре уколико се АБА лига приклони Евролиги изазвао је велику буру у јавности.

Званично, у Кошаркашки савез Србије није стигао никакав допис ФИБА који упозорава на такав сценарио, али су челници Савеза опрезни.

Све би требало да буде јасније после састанка ФИБА са националним кошаркашким савезима у понедељак у Женеви, којем ће присуствовати председник и потпредседник КСС Драган Ђилас и Дејан Томашевић.

Томашевић каже да не жели да се бави спекулацијама.

"Тешка су времена и требало би бити обазрив. Морамо да будемо дипломате, да се трудимо да заштитимо интересе клубова и онога што је најважније, а то је репрезентација Србије", кратко је за "Вечерње новости" изјавио потпредседник КСС.

Ипак, по оној старој "где има дима, има и ватре" "Спортски журнал" преноси писање турских медија да у случају да Београду буде одузета организација квалификационог турнира за Олимпијске игре, као алтернатива је већ изабран Праг.

Квалификациони турнир за Рио биће организован од 4. до 9. јула у Комбанк арени, а на њему ће осим селекције Србије учествовати и репрезентације Анголе, Порторика, Јапана, Чешке и Летоније, а само ће победник обезбедити наступ на Олимпијским играма у августу.

Коментари / 0

Оставите коментар