Šta će biti sa olimpijskim turnirom u Beogradu?!

Košarkaški savez Srbije nije dobio nikakav dopis sa upozorenjem da bi kvalifikacioni turnir za odlazak u Rio mogao biti oduzet. Sve bi moglo biti jasnije posle sastanka u sedištu FIBA u ponedeljak.

Košarka 04.03.2016 | 20:20
Šta će biti sa olimpijskim turnirom u Beogradu?!

Nagoveštaji da bi FIBA mogla da oduzme Beogradu organizaciju kvalifikacionionog turnira za Olimpijske igre ukoliko se ABA liga prikloni Evroligi izazvao je veliku buru u javnosti.

Zvanično, u Košarkaški savez Srbije nije stigao nikakav dopis FIBA koji upozorava na takav scenario, ali su čelnici Saveza oprezni.

Sve bi trebalo da bude jasnije posle sastanka FIBA sa nacionalnim košarkaškim savezima u ponedeljak u Ženevi, kojem će prisustvovati predsednik i potpredsednik KSS Dragan Đilas i Dejan Tomašević.

Tomašević kaže da ne želi da se bavi spekulacijama.

"Teška su vremena i trebalo bi biti obazriv. Moramo da budemo diplomate, da se trudimo da zaštitimo interese klubova i onoga što je najvažnije, a to je reprezentacija Srbije", kratko je za "Večernje novosti" izjavio potpredsednik KSS.

Ipak, po onoj staroj "gde ima dima, ima i vatre" "Sportski žurnal" prenosi pisanje turskih medija da u slučaju da Beogradu bude oduzeta organizacija kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, kao alternativa je već izabran Prag.

Kvalifikacioni turnir za Rio biće organizovan od 4. do 9. jula u Kombank areni, a na njemu će osim selekcije Srbije učestvovati i reprezentacije Angole, Portorika, Japana, Češke i Letonije, a samo će pobednik obezbediti nastup na Olimpijskim igrama u avgustu.

Komentari / 0

Ostavite komentar