Амери би да мијењају ЛШ! “Нема ту мјеста за Лестер”!

Најбољи клубови Премијер лиге имали су недавно преговоре око формирања нове Лиге шампиона, која би била затвореног тима, а међу њима није био Лестер.

Фудбал 05.03.2016 | 12:40
Амери би да мијењају ЛШ! “Нема ту мјеста за Лестер”!

Састанку у Лондону присуствовали су представници Арсенала, Челсија, Ливерпула, Манчестер Ситија и Манчестер Јунајтеда, али је водећи тим Премијер лиге изостављен, и то с разлогом, према речима човека који га је организовао – Чарлија Стилитана.

Стилитано је први човек компаније “Релевент Спортс” из Сједињених Држава, која организује Међународни куп шампиона, традиционални турнир који се одржава између две сезоне. Он је потврдио да је са енглеским великанима дискустовао о Међународном купу шампиона, али и реконструкцији Лиге шампиона, односно могућем покретању такмичења у којем би учествовали само елитни клубови.

Челси, Ливерпул и Манчестер Јунајтед су тренутно у великој опасности да ће остати без места у елитном такмичењу, па би потенцијално Суперлига за њих била спас. Оно што упада свима у очи је чињеница да на састанак није позван Лестер, који је тренутно водећи у Премијер лиги, али ни Тотенхем, који му је главни ривал у борби за титулу.

“Манчестер Јунајтед би могао да каже: ‘Да ли смо ми створили фудбал или Лестер’. Назовимо то касицом коју су креирали фудбал и навијачи широм свету. Ко има важнију улогу, Манчестер Јунајтед или Лестер? Јесте то заиста лепа прича, али можете да је гледате и са становишта Манчестер Јунајтеда такође”, нагласио је Стилитано.

Да се Премијер лига заврши данас, места у Лиги шампиона обезбедили би Лестер, Тотенхем, Арсенал и Манчестер Сити.

“Можда је то апсолутно спектакуларно осим ако сте навијач Манчестер Јунајтеда, Ливерпула или Челсија. Претпостављам да они немају право да буду у Лиги шампиона сваке године, али могу да се гледају предности франшиза у Сједињеним Државама у односу на ово што имамо у Европи. Постоје сјајне предности таквог пласмана у неког такмичења, али постоје и добри аргументи за затворени систем”, истакао је Стилитано.

Стилитано верује да највећи европски клубови заслужују већу зараду од Лиге шампиона, због доприноса који дају том такмичењу, али и његовој заради. Такође, он је нагласио да би љубитељи фудбала више желели да гледају дуеле Јувентуса и Бајерна или Арсенала и Барселоне, него оне у којима су актери ПСВ Ајндховен и Гент.

“Ово ће звучати арогантно, али је истина да је далеко од тога. Али, када видите тимове које ми имамо у Међународном купу шампиона, могли би сте да се запитате да ли је то у ствари Лиги шампиона. Али, не, Лига шампиона су мечеви ПСВ Ајндховена и Гента”, рекао је Стилитано.

Коментари / 0

Оставите коментар