Ameri bi da mijenjaju LŠ! “Nema tu mjesta za Lester”!

Najbolji klubovi Premijer lige imali su nedavno pregovore oko formiranja nove Lige šampiona, koja bi bila zatvorenog tima, a među njima nije bio Lester.

Fudbal 05.03.2016 | 12:40
Ameri bi da mijenjaju LŠ! “Nema tu mjesta za Lester”!

Sastanku u Londonu prisustvovali su predstavnici Arsenala, Čelsija, Liverpula, Mančester Sitija i Mančester Junajteda, ali je vodeći tim Premijer lige izostavljen, i to s razlogom, prema rečima čoveka koji ga je organizovao – Čarlija Stilitana.

Stilitano je prvi čovek kompanije “Relevent Sports” iz Sjedinjenih Država, koja organizuje Međunarodni kup šampiona, tradicionalni turnir koji se održava između dve sezone. On je potvrdio da je sa engleskim velikanima diskustovao o Međunarodnom kupu šampiona, ali i rekonstrukciji Lige šampiona, odnosno mogućem pokretanju takmičenja u kojem bi učestvovali samo elitni klubovi.

Čelsi, Liverpul i Mančester Junajted su trenutno u velikoj opasnosti da će ostati bez mesta u elitnom takmičenju, pa bi potencijalno Superliga za njih bila spas. Ono što upada svima u oči je činjenica da na sastanak nije pozvan Lester, koji je trenutno vodeći u Premijer ligi, ali ni Totenhem, koji mu je glavni rival u borbi za titulu.

“Mančester Junajted bi mogao da kaže: ‘Da li smo mi stvorili fudbal ili Lester’. Nazovimo to kasicom koju su kreirali fudbal i navijači širom svetu. Ko ima važniju ulogu, Mančester Junajted ili Lester? Jeste to zaista lepa priča, ali možete da je gledate i sa stanovišta Mančester Junajteda takođe”, naglasio je Stilitano.

Da se Premijer liga završi danas, mesta u Ligi šampiona obezbedili bi Lester, Totenhem, Arsenal i Mančester Siti.

“Možda je to apsolutno spektakularno osim ako ste navijač Mančester Junajteda, Liverpula ili Čelsija. Pretpostavljam da oni nemaju pravo da budu u Ligi šampiona svake godine, ali mogu da se gledaju prednosti franšiza u Sjedinjenim Državama u odnosu na ovo što imamo u Evropi. Postoje sjajne prednosti takvog plasmana u nekog takmičenja, ali postoje i dobri argumenti za zatvoreni sistem”, istakao je Stilitano.

Stilitano veruje da najveći evropski klubovi zaslužuju veću zaradu od Lige šampiona, zbog doprinosa koji daju tom takmičenju, ali i njegovoj zaradi. Takođe, on je naglasio da bi ljubitelji fudbala više želeli da gledaju duele Juventusa i Bajerna ili Arsenala i Barselone, nego one u kojima su akteri PSV Ajndhoven i Gent.

“Ovo će zvučati arogantno, ali je istina da je daleko od toga. Ali, kada vidite timove koje mi imamo u Međunarodnom kupu šampiona, mogli bi ste da se zapitate da li je to u stvari Ligi šampiona. Ali, ne, Liga šampiona su mečevi PSV Ajndhovena i Genta”, rekao je Stilitano.

Komentari / 0

Ostavite komentar