ЕЛ: Шта Звезда може у Истанбулу?

Кошаркаши Црвене звезде гостују Фенербхачеу у Истанбулу у 19.30 у мечу деветог кола Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 04.03.2016 | 17:40
ЕЛ: Шта Звезда може у Истанбулу?

Црвено-бели тренутно заузимају четврто место на табели Е групе и покушаће да остваре трећу победу у низу и тако направе још један корак ка четвртфиналу такмичења.

Фенербахче је лидер групе са седам победа и само једним поразом и то у прошлом колу од Панатинаикоса.

Две екипе састаће се четврти пут ове сезоне, а у сва три претходна меча, српски клуб је поражен.

У осталим мечевима групе Ефес је нанзиао четврти пораз, овога пута од Локомотиве Кубањ 76:61, Дарушафака је у Загребу победила Цедевиту 83:77, а Панатинаикос је био бољи од Уникахе 76:58.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа мора да да све од себе како би покушала да победи тим који са клупе предводи Жељко Обрадовић.

"На нама је да одиграмо што боље можемо. Морамо бити концентрисани свих 40 минута, да дамо све од себе против једног одличног тима који предводи Жељко Обрадовић. Морамо бити спремни не само за ту утакмицу, већ и за оно што нас чека после тога. Ако будемо успели да им парирамо у скоку, да водимо рачуна шта радимо свих 40 минута, можемо да дођемо у позицију да пробамо да направимо што бољи резултат против једног сјајног Фенербахчеа", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Тренер екипе из Истанбула Жељко Обрадовић очекује тежак меч против Звезде, за коју каже да је много напредовала у последње време.

„Морамо да заборавимо претходне три утакмице које смо играли против Звезде. Морамо да се припремимо за меч који је веома битан за нас. Они играју у два јака такмичења, напредовали су доста, посебно њихови млади играчи. Играју веома добро и очекујем тежак меч за нас“, рекао је Обрадовић.

Табела:
1. Фенербахче 7/1
2. Локомотива 7/2
3. Панатинаикос 6/3
4. Црвена звезда 5/3
5. Ефес 3/6
6. Дарушафака 3/6
7. Уникаха 2/7
8. Цедевита 2/7

Коментари / 0

Оставите коментар