EL: Šta Zvezda može u Istanbulu?

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Fenerbhačeu u Istanbulu u 19.30 u meču devetog kola Top 16 faze Evrolige.

Košarka 04.03.2016 | 17:40
EL: Šta Zvezda može u Istanbulu?

Crveno-beli trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli E grupe i pokušaće da ostvare treću pobedu u nizu i tako naprave još jedan korak ka četvrtfinalu takmičenja.

Fenerbahče je lider grupe sa sedam pobeda i samo jednim porazom i to u prošlom kolu od Panatinaikosa.

Dve ekipe sastaće se četvrti put ove sezone, a u sva tri prethodna meča, srpski klub je poražen.

U ostalim mečevima grupe Efes je nanziao četvrti poraz, ovoga puta od Lokomotive Kubanj 76:61, Darušafaka je u Zagrebu pobedila Cedevitu 83:77, a Panatinaikos je bio bolji od Unikahe 76:58.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa mora da da sve od sebe kako bi pokušala da pobedi tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović.

"Na nama je da odigramo što bolje možemo. Moramo biti koncentrisani svih 40 minuta, da damo sve od sebe protiv jednog odličnog tima koji predvodi Željko Obradović. Moramo biti spremni ne samo za tu utakmicu, već i za ono što nas čeka posle toga. Ako budemo uspeli da im pariramo u skoku, da vodimo računa šta radimo svih 40 minuta, možemo da dođemo u poziciju da probamo da napravimo što bolji rezultat protiv jednog sjajnog Fenerbahčea", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Trener ekipe iz Istanbula Željko Obradović očekuje težak meč protiv Zvezde, za koju kaže da je mnogo napredovala u poslednje vreme.

„Moramo da zaboravimo prethodne tri utakmice koje smo igrali protiv Zvezde. Moramo da se pripremimo za meč koji je veoma bitan za nas. Oni igraju u dva jaka takmičenja, napredovali su dosta, posebno njihovi mladi igrači. Igraju veoma dobro i očekujem težak meč za nas“, rekao je Obradović.

Tabela:
1. Fenerbahče 7/1
2. Lokomotiva 7/2
3. Panatinaikos 6/3
4. Crvena zvezda 5/3
5. Efes 3/6
6. Darušafaka 3/6
7. Unikaha 2/7
8. Cedevita 2/7

Komentari / 0

Ostavite komentar