На столу три понуде, Барса мора да реагује!

Да ли ће каталонски тим изгубити срце?

Фудбал 05.03.2016 | 08:00
На столу три понуде, Барса мора да реагује!

Ове сезоне није дао гол. Укупно је у осам професионалних сезона постигао само 12 погодака. Игра у везном реду. Ипак, статистика не може да открије и дочара колико је Серхио Буксетс битан за игру Барселоне. Многи ће рећи да је високи везиста срце каталонског тима. Међутим, Барселона полако долази у ситуацију да би неко ускоро могао да јој ишчупа срце…

Серхио Бускетс је увек исказивао верност и поштовање према Барселони, али за све постоји граница стрпљења. А Бускетс и његови менаџери полако постају нестрпљиви јер Барселона одлаже причу о продужењу уговора и повећању плате за незамењивог везисту.

Председник Бертомеу већ месецима одлаже разговоре о новом уговору што би могли да искористе остали клубови. Према писнају каталонских медија, Барселона већ на столу има три предлога за почетак преговора о продаји Бускетса. Пари Сен Жермен, Манчестер Сити и Манчестер Јунајтед су спремни да разбију касу како би довели Бускетса. Дугогодишњи везиста има откупну клаузулу у висини од 150.000.000 евра. Толико неће хтети да плати нико од заинтересованих клубова. Али спекулише се да би би били спремни да иду до суме од 100.000.000 европских новчаница.

ПСЖ јури замену за Тијага Моту који наредног лета напушта клуб. Новац им није проблем, желе још један шраф у екипи која би дуго година требало да остане на окупу. Манчестер Јунајтед има играче на Бускетсовој позицији, али ако Жозе Мурињо дође на клупу, прича о доласку Бускетса би постала реална.

И на крају, најозбиљнији кандидат. На клупи Манчестер Ситија ће од наредне сезоне седети Бускетсов фудбалски отац Пеп Гвардиола. Он га је открио у Барселони и направио од њега ово што је данас. Недавно је Барсин везиста рекао:
“Само супруга и Гвардиола могу да ме натерају да напустим Барселону”.

Довољан сигнал да челници каталонског клуба озбиљно размисле о новом уговору за Бускетса. Али, у Барси имају план Б. Ако оде један од миљеника навијача, Каталонци би свим силама кренули на довођење Пола Погбе који је већ дуже времена на врху листе њихових жеља.

Коментари / 0

Оставите коментар