Na stolu tri ponude, Barsa mora da reaguje!

Da li će katalonski tim izgubiti srce?

Fudbal 05.03.2016 | 08:00
Na stolu tri ponude, Barsa mora da reaguje!

Ove sezone nije dao gol. Ukupno je u osam profesionalnih sezona postigao samo 12 pogodaka. Igra u veznom redu. Ipak, statistika ne može da otkrije i dočara koliko je Serhio Buksets bitan za igru Barselone. Mnogi će reći da je visoki vezista srce katalonskog tima. Međutim, Barselona polako dolazi u situaciju da bi neko uskoro mogao da joj iščupa srce…

Serhio Buskets je uvek iskazivao vernost i poštovanje prema Barseloni, ali za sve postoji granica strpljenja. A Buskets i njegovi menadžeri polako postaju nestrpljivi jer Barselona odlaže priču o produženju ugovora i povećanju plate za nezamenjivog vezistu.

Predsednik Bertomeu već mesecima odlaže razgovore o novom ugovoru što bi mogli da iskoriste ostali klubovi. Prema pisnaju katalonskih medija, Barselona već na stolu ima tri predloga za početak pregovora o prodaji Busketsa. Pari Sen Žermen, Mančester Siti i Mančester Junajted su spremni da razbiju kasu kako bi doveli Busketsa. Dugogodišnji vezista ima otkupnu klauzulu u visini od 150.000.000 evra. Toliko neće hteti da plati niko od zainteresovanih klubova. Ali spekuliše se da bi bi bili spremni da idu do sume od 100.000.000 evropskih novčanica.

PSŽ juri zamenu za Tijaga Motu koji narednog leta napušta klub. Novac im nije problem, žele još jedan šraf u ekipi koja bi dugo godina trebalo da ostane na okupu. Mančester Junajted ima igrače na Busketsovoj poziciji, ali ako Žoze Murinjo dođe na klupu, priča o dolasku Busketsa bi postala realna.

I na kraju, najozbiljniji kandidat. Na klupi Mančester Sitija će od naredne sezone sedeti Busketsov fudbalski otac Pep Gvardiola. On ga je otkrio u Barseloni i napravio od njega ovo što je danas. Nedavno je Barsin vezista rekao:
“Samo supruga i Gvardiola mogu da me nateraju da napustim Barselonu”.

Dovoljan signal da čelnici katalonskog kluba ozbiljno razmisle o novom ugovoru za Busketsa. Ali, u Barsi imaju plan B. Ako ode jedan od miljenika navijača, Katalonci bi svim silama krenuli na dovođenje Pola Pogbe koji je već duže vremena na vrhu liste njihovih želja.

Komentari / 0

Ostavite komentar