Нисмо знали колико је Ливерпул јадан тим!

Амерички власници који су 2010. за 300.000.000 фунти преузели великана са Енфилд признали су да нису били упућени у шта се упуштају.

Фудбал 11.03.2016 | 18:00
Нисмо знали колико је Ливерпул јадан тим!

Да се Американци баш најбоље и не разумеју у европски фудбал и да у њему пре свега виде само извор зараде, говори и данашње прилично шокантно признање власника Ливерпула. Америчка Фенвеј група у чијем власништву је славни клуб са Енфилда, јавно је признала да у време куповине клуба није била баш најбоље упућена “колико је тадашњи Ливерпулов тим јадан”.

Овакве речи власника су проприлично разљутиле навијаче Ливерпула који већ годинама не крију да да су незадовољни Американцима на челу клуба.

Ствар је испливала на површину у новој епизоди маратонског суђења које траје неколико последњих година. Наиме, бивши Ливерпулови власници Џорџ Џилет и Том Хикс су тужена страна у поступку који се води пред врховним судом у Њујорку, а тужи их америчка Мил група од које су узели позајмицу за куповину Ливерпула и нису јој вратили паре. Тужба је поднета и против Краљевске банке Шкотске која је као поверилац учествовала у промени власничке структуре и практично приморала Џилета и Хикса да продају клуб 2010. америчкој Фенвеј групи на челу са Џоном Хенријем (који се налази на фотографији, са супругом Линдом). Реч је о актуелним власницима клуба.

Тако је на суђењу дошло до Хенријевог признања да. Он је признао да није био светсан колико Ливерпула има јадан тим и колико је новца потребно уложити да би се екипа стбилизовала. Такође, открио је и да је пре куповине клуба, заједно са сардницима присуствовао само једном мечу Ливерпула и да је био разочаран.

Коментари / 0

Оставите коментар