Nismo znali koliko je Liverpul jadan tim!

Američki vlasnici koji su 2010. za 300.000.000 funti preuzeli velikana sa Enfild priznali su da nisu bili upućeni u šta se upuštaju.

Fudbal 11.03.2016 | 18:00
Nismo znali koliko je Liverpul jadan tim!

Da se Amerikanci baš najbolje i ne razumeju u evropski fudbal i da u njemu pre svega vide samo izvor zarade, govori i današnje prilično šokantno priznanje vlasnika Liverpula. Američka Fenvej grupa u čijem vlasništvu je slavni klub sa Enfilda, javno je priznala da u vreme kupovine kluba nije bila baš najbolje upućena “koliko je tadašnji Liverpulov tim jadan”.

Ovakve reči vlasnika su proprilično razljutile navijače Liverpula koji već godinama ne kriju da da su nezadovoljni Amerikancima na čelu kluba.

Stvar je isplivala na površinu u novoj epizodi maratonskog suđenja koje traje nekoliko poslednjih godina. Naime, bivši Liverpulovi vlasnici Džordž Džilet i Tom Hiks su tužena strana u postupku koji se vodi pred vrhovnim sudom u Njujorku, a tuži ih američka Mil grupa od koje su uzeli pozajmicu za kupovinu Liverpula i nisu joj vratili pare. Tužba je podneta i protiv Kraljevske banke Škotske koja je kao poverilac učestvovala u promeni vlasničke strukture i praktično primorala Džileta i Hiksa da prodaju klub 2010. američkoj Fenvej grupi na čelu sa Džonom Henrijem (koji se nalazi na fotografiji, sa suprugom Lindom). Reč je o aktuelnim vlasnicima kluba.

Tako je na suđenju došlo do Henrijevog priznanja da. On je priznao da nije bio svetsan koliko Liverpula ima jadan tim i koliko je novca potrebno uložiti da bi se ekipa stbilizovala. Takođe, otkrio je i da je pre kupovine kluba, zajedno sa sardnicima prisustvovao samo jednom meču Liverpula i da je bio razočaran.

Komentari / 0

Ostavite komentar