Меси је прави геније, али Роналдо је икона модерног фудбала!

Ево материјала за размишљање и дискусију...

Фудбал 05.03.2016 | 14:40
Меси је прави геније, али Роналдо је икона модерног фудбала!

Кристијано Роналдо или Лионел Меси?

Тема која ће вероватно заувек са собом носити готово нерешиву мистерију. Једни ће увек бити за португалског мајстора, други за аргентинског мађионичара, али једно је извесно - обојица ће бити идоли једног времена и оличења модерног фудбала.

Ако питате легендарног Каку, последњег аса који је био изабран за најбољег фудбалера света пре него што је почела ера силовите доминације Роналда и Месија, онда најбољи не постоји. Обојица су, свако на свој начин - прави уникат.

"Меси је прави геније, али Роналдо је икона модерног фудбала. Он је изузетно моћан играч, одлично функционише са обе ноге, подједнако је добар у игри главом, добро се носи са прекшрајима противника и зато је он права асоцијација када се помене данашњи фудбал. Обојица су изузетни спортисти", поручио је Кака у интервјуу за престижни Ле Бутеур.

Кака се затим осврнуо и на време које је провео у Реалу, односно на године када је његова каријера доживела велики суноврат. Ипак, он не мисли да су ствари биле тако црне...

"Не могу да кажем да је мој одлазак у Реал био толико лош. Очигледно је да сам имао потпуно другачије искуство него у Милану, али на крају сам постигао 29 голова у 120 утакмица и освојио три пехара са Реалом", поручио је славни Бразилац, али онда и открио разлог знатно лошијих издања у дресу Краљевског клуба:

"Оно што ми је било потребно јесте континуитет, али то нисам могао да имам јер сам стално био повређен. Зато тренери нису могли да имају потребан увид у то колико могу. Све то било је јако тешко психички за мене, јер углавном нисам знао када ћу се потпуно опоравити и бити спреман. И дан данас тврдим да сам јако срећан и поносан због четири године које сам провео у Реалу".

Коментари / 0

Оставите коментар