Mesi je pravi genije, ali Ronaldo je ikona modernog fudbala!

Evo materijala za razmišljanje i diskusiju...

Fudbal 05.03.2016 | 14:40
Mesi je pravi genije, ali Ronaldo je ikona modernog fudbala!

Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi?

Tema koja će verovatno zauvek sa sobom nositi gotovo nerešivu misteriju. Jedni će uvek biti za portugalskog majstora, drugi za argentinskog mađioničara, ali jedno je izvesno - obojica će biti idoli jednog vremena i oličenja modernog fudbala.

Ako pitate legendarnog Kaku, poslednjeg asa koji je bio izabran za najboljeg fudbalera sveta pre nego što je počela era silovite dominacije Ronalda i Mesija, onda najbolji ne postoji. Obojica su, svako na svoj način - pravi unikat.

"Mesi je pravi genije, ali Ronaldo je ikona modernog fudbala. On je izuzetno moćan igrač, odlično funkcioniše sa obe noge, podjednako je dobar u igri glavom, dobro se nosi sa prekšrajima protivnika i zato je on prava asocijacija kada se pomene današnji fudbal. Obojica su izuzetni sportisti", poručio je Kaka u intervjuu za prestižni Le Buteur.

Kaka se zatim osvrnuo i na vreme koje je proveo u Realu, odnosno na godine kada je njegova karijera doživela veliki sunovrat. Ipak, on ne misli da su stvari bile tako crne...

"Ne mogu da kažem da je moj odlazak u Real bio toliko loš. Očigledno je da sam imao potpuno drugačije iskustvo nego u Milanu, ali na kraju sam postigao 29 golova u 120 utakmica i osvojio tri pehara sa Realom", poručio je slavni Brazilac, ali onda i otkrio razlog znatno lošijih izdanja u dresu Kraljevskog kluba:

"Ono što mi je bilo potrebno jeste kontinuitet, ali to nisam mogao da imam jer sam stalno bio povređen. Zato treneri nisu mogli da imaju potreban uvid u to koliko mogu. Sve to bilo je jako teško psihički za mene, jer uglavnom nisam znao kada ću se potpuno oporaviti i biti spreman. I dan danas tvrdim da sam jako srećan i ponosan zbog četiri godine koje sam proveo u Realu".

Komentari / 0

Ostavite komentar