Вучић смијенио директора ЕПС-а

Премијер Србије Александар Вучић данас је на седници Владе сменио директора Електропривреде Србије Александра Обрадовића, сазнаје Информер.рс.

Србија 03.03.2016 | 17:07
Вучић смијенио директора ЕПС-а

Како незванично сазнаје лист, разлог за изненадну смену је Обрадовићева одлука да упркос решењу Владе Србије о забрани набавке нових возила, купи аутомобиле марке "ауди".

Премијер Србије Александар Вучић најавио је пре два дана, гостујући на РТС, да ће директор једног јавног предузећа, који се куповином два аутомобила марке "ауди" није придржавао мера штедње које је прокламовала влада, бити смењен.

"То ми је прелило чашу и биће смењени сутра или прекосутра. Шта има да купујеш аудије за себе?...Ако си купио аудије, нађи посао на другој страни", рекао је тада Вучић.

Влада Србије именовала је почетком октобра 2014. Александра Обрадовића за директора Електропривреде Србије (ЕПС).

Обрадовић је од 6. септембра 2012. био вршилац дужности директора ЕПС, а од тада му је мандат продужаван у два наврата.

Обрадовић је изабран на јавном конкурсу у веома јакој конкуренцији међу више од 70 кандидата.

Он је био регонални директор чешке енергетске компаније ЧЕЗ-за Србију, радио у консултантској кући Артур Д''Литл где је водио реструктурирања многих европских компанија, а у француском "Лафаржу" бавио се пословима стратегије и инвестиција.

У Прагу је завршио студије економије и бизниса на Универзитету Англо-американ, док је мастер студије завршио на Универзитету у Питсбургу у САД.

Извор: Информер.рс

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

грађанин

03.03.2016 16:09

Нека је завршио студије гдје хоће, али тај не слуша никога. Развластио се, нека га је смијенио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако ттеба,

03.03.2016 16:11

Не треба ниста да цуди, бесправно купљен ауди, Алекдандру науди...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тал

03.03.2016 16:52

Питам се да ли је коинциденција да је смијењен бас када се повела истрага о Додиковој вили на Дедињу!Не занемарујте да је Обрадовиц власник половине виле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.03.2016 17:59

Комбинација ЧЕЗ : Обрадовић - Додик - Олбрајт. Питајте у РиТЕ Гацко како су прошли, и чијим парама су Обрадовић и Додик дошли до виле на Дедињу?!

Name

Немања

03.03.2016 16:54

Ово је Додиков комсија.Заједно су купили дуплеx вилу на Дедињу.Тих година Обрадовиц је био представник Цеза у Гацку!? Ето како је купљена Милетова вила на Дедињу!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

03.03.2016 17:56

Милорад це га брзо стици.

ОДГОВОРИТЕ