Vučić smijenio direktora EPS-a

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je na sednici Vlade smenio direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića, saznaje Informer.rs.

Srbija 03.03.2016 | 17:07
Vučić smijenio direktora EPS-a

Kako nezvanično saznaje list, razlog za iznenadnu smenu je Obradovićeva odluka da uprkos rešenju Vlade Srbije o zabrani nabavke novih vozila, kupi automobile marke "audi".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre dva dana, gostujući na RTS, da će direktor jednog javnog preduzeća, koji se kupovinom dva automobila marke "audi" nije pridržavao mera štednje koje je proklamovala vlada, biti smenjen.

"To mi je prelilo čašu i biće smenjeni sutra ili prekosutra. Šta ima da kupuješ audije za sebe?...Ako si kupio audije, nađi posao na drugoj strani", rekao je tada Vučić.

Vlada Srbije imenovala je početkom oktobra 2014. Aleksandra Obradovića za direktora Elektroprivrede Srbije (EPS).

Obradović je od 6. septembra 2012. bio vršilac dužnosti direktora EPS, a od tada mu je mandat produžavan u dva navrata.

Obradović je izabran na javnom konkursu u veoma jakoj konkurenciji među više od 70 kandidata.

On je bio regonalni direktor češke energetske kompanije ČEZ-za Srbiju, radio u konsultantskoj kući Artur D''Litl gde je vodio restrukturiranja mnogih evropskih kompanija, a u francuskom "Lafaržu" bavio se poslovima strategije i investicija.

U Pragu je završio studije ekonomije i biznisa na Univerzitetu Anglo-amerikan, dok je master studije završio na Univerzitetu u Pitsburgu u SAD.

Izvor: Informer.rs

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

građanin

03.03.2016 16:09

Neka je završio studije gdje hoće, ali taj ne sluša nikoga. Razvlastio se, neka ga je smijenio.

ODGOVORITE
Name

tako tteba,

03.03.2016 16:11

Ne treba nista da cudi, bespravno kupljen audi, Alekdandru naudi...

ODGOVORITE
Name

tal

03.03.2016 16:52

Pitam se da li je koincidencija da je smijenjen bas kada se povela istraga o Dodikovoj vili na Dedinju!Ne zanemarujte da je Obradovic vlasnik polovine vile.

ODGOVORITE
Name

Dragan

03.03.2016 17:59

Kombinacija ČEZ : Obradović - Dodik - Olbrajt. Pitajte u RiTE Gacko kako su prošli, i čijim parama su Obradović i Dodik došli do vile na Dedinju?!

Name

Nemanja

03.03.2016 16:54

Ovo je Dodikov komsija.Zajedno su kupili duplex vilu na Dedinju.Tih godina Obradovic je bio predstavnik Ceza u Gacku!? Eto kako je kupljena Miletova vila na Dedinju!?

ODGOVORITE
Name

Sava

03.03.2016 17:56

Milorad ce ga brzo stici.

ODGOVORITE