Шта су грађани писали посланицама?

Поштовани посланици, као што знате 1. марта би се на дневном реду Народне Скупштине Републике Српске требао наћи приједлог Закона о конверзији кредита у швајцарским францима!

Република Српска 03.03.2016 | 22:58
Шта су грађани писали посланицама?

Наиме, у Републици Српској има око 3800 корисника кредита у цхф који су жртве преваре Хyпо банке што је доказано у преко 500 судских пресуда.

На жалост 23 корисника су изврсила самоубиство!!!

Ја Вас сад питам: Да ли је могуће да нећете подићи руку за 3800 породица или око 10 000 - 15 000 грађана Републике Српске који су, не својом грешком, упали у дужничко ропство, а својим су рукама заокруживали Ваша имена на изборним листићима?

Да ли је могуће да ћете стати на страну некад аустријске банке сада у власништву "Америчког инвестиционог фонда", умјесто уз свој народ, своје комсије, пријатеље, познанике, гласаче?

Да ли сте у стању да НЕ ДАЈ БОЖЕ НОСИТЕ НА ДУШИ НЕКУ 24-ту, 25-ту жртву похлепних банака.

Ја ово пишем јер се бојим да Ваш одговор знам!

Да, "бићете ви уз народ", "вољни сте Ви да се рјеши тај проблем","спремни сте Ви да учините све" ,"тим људима се мора помоћи"...

Али шта можемо, није по уставу или није по закону или потребно је додатно тумачење, мишљење којекаквих институција, комисија и ко зна чега.

Пронаћи ћете Ви већ начин да Вам руке остану спуштене, а привидно чисте!!! (наравно, част изузецима, показаће се ако их има).

Можда се питате, а откуд ја то знам да закон неће бити изгласан или да уопште неће доћи на дневни ред? Ја живим у Републици Српској, живот овдје човјека много чему научи!

Ако се испостави да гријешим, биће ме и стид и срам, погнућу главу и коначно купити љуљу и мали тобоган.

Питам Вас, како је могуће да су све земље у којима су давани кредити у цхф-у усвојиле закон о конверзији (Аустрија, Мађарска, Пољска, Словенија, Хрватска, Црна Гора, вјероватно ускоро и Федерација БиХ ), све осим Србије и да ли Републике Српске?!

Да ли то ми Срби имамо неке боље законе, неке боље уставе, неку већу владавину права од остатка Европе?

Ми, велики, ми небески, ми препоштени, ми који 9. јануара качимо заставе на балконе, ми највеће патриоте од кад је свијета и вијека.....све док не угледамо прилику за некакав ситан, а поготово крупан сопствени интерес!

Зар се тога нисмо нагледали?!

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЋЕТЕ ЗА ТАЈ СИТАН СОПСТВЕНИ ИНТЕРЕС (дубоко се извињивам ако гријешим) ПОДИЋИ РУКУ У КОРИСТ "АМЕРИЧКОГ ИНВЕСТИЦИЈОНОГ ФОНДА " И ПОДРЗАТИ ДАЉУ ПЉАЧКУ ВЛАСТИТОГ НАРОДА?!

Молим Вас, у име свог дјетета, у име наше дјеце и њихове будућности: САМО БУДИТЕ УЗ СВОЈ НАРОД, НИШТА ВИШЕ, за то сте бирани, за то сте плаћени и за то ћете бити поново бирани... или можда нећете?!

С поштовањем

Владимир Модић

Извор: Фронтал.ба

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Владимире

03.03.2016 15:59

Рјесење је само једно.До избора ово памти и онда откаци банду.Мене је само страх да це мо опет све заборавити и опет омогуцити банди да даље краде.На сваким изборима треба и мора бити власт промијењена,само то је рјесење.Све преко 4 год.код Срба је катастрофа и не треба дозволити никоме два мандата нигдје.Инаце имас моју подршку пријатељу,и не дај се избацити из зивота.Нису они љигавци вредни тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лас вЕГАС

03.03.2016 16:02

Јели вам ко крив сто сте дизали те кредите у страним валутама,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

03.03.2016 16:13

Видим дизе те тудја патња јунаце.

Name

узаман

03.03.2016 16:25

Кредити се сигурно не дизу из благостања него из муке. Стога је овај матицни коментар сувисан. Ипак да казем, да имамо иоле неку дрзаву ово би било одавно рјесено (наравно у корист градјана РС)..

Name

Миско

03.03.2016 18:43

Ево сад је рјесено. Сретнем данас комсију "свајцарца". Озарен од ува до ува. Само сто не казе: комсо магарце јесам ли ти рекао да узмес кредит у свајцарцима. Отписано пола. Мијењам из корјена мисљење о Додику. Миле царе!

Name

банка

03.03.2016 16:02

Нисте питали сдс за савјет када сте узимали кредите,сад вам је влада крива.нисам за доду али он је нај мање ту крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Банка

03.03.2016 18:24

@Банка, не коментариси када не разумес, или си додиковац, тј.накупио си се па за народ не марис. И у другим европским дрзавама постоји ови проблем, па су то дрзаве ријесиле на нацин како је СДС предлозио. Додик је крив зато сто не прихвати рјесење какво су друге дрзаве прихватиле. ТИ и додик показујете да сте ПРОТИВ "свога" НАРОДА, а ви знате засто!?

Name

@бл

03.03.2016 16:21

Тај Лас Вегас не дизе кредите, он отима од оних који су дигли кредите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обићан човек

03.03.2016 16:36

Знали неко која ће следећа банка пропасти.Дигао бих кредит . Ја гдје дигнем кредит неће пропдане и ј...га. Све ће Банке једног дана пропасти.Тако је говорио друг Марx. Ово што се тиче Швајцараца то је сам пао сам се убио. Ја сам имао исту прилику и било је повољније да узмем Швајцарце.Узео сам у КМ и кад пропадне ја сам супер. Ако стоји нормално опет добро.Домаћа валута је увјек прави избор.Банке требају постојати ,али су се сад отужиле од радника због похлепе угушише раднике.Смрт Банкама ,чији рад неме социјалну одговорност и димензију , слобода радницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.03.2016 17:09

Банке могу пропасти и нестати, али не и дугови. Дугови остају, вјечни су, могу се само увећавати. Поготово за 'обичног човјека', за онога што живи и породицу издржава од свога рада. Умјесто једне долази нека друга банка. Ето..

Name

Обићан човек

03.03.2016 18:22

ОДГОВОР.За Ре: Има то смисла,али прочитајте дјела Карла Марxа,а нарочито "Манифест комунистичке партије" и Лењин "Империјализам као највиши облик капитализма".Не цијеним ја нешто те људе.Рецимо Марx је имао негативан став према Србима и тражио да се требају подржати Турци.Марx је за Хрвате рекао да су "Испадак" Европе ;можда чак и ружније.Словене није цијенио и уважавао.Али та дјела Вам говоре све.Писана прије 100 и више година.По најновијем статистичком податку штампања,гдје је Библија била на врху најчитанијих књига годинама.Сад је то Лењинова наведена књига,а друга је Марxова наведена књига.Интерсантан податак ето вам ради опште наобразбе ,ако не би читали.РЕВОЛУЦИЈА -НЕИЗБЈЕЖНА. Поздрав и свако лично и породично добро Вам желим.

ОДГОВОРИТЕ