Šta su građani pisali poslanicama?

Poštovani poslanici, kao što znate 1. marta bi se na dnevnom redu Narodne Skupštine Republike Srpske trebao naći prijedlog Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima!

Republika Srpska 03.03.2016 | 22:58
Šta su građani pisali poslanicama?

Naime, u Republici Srpskoj ima oko 3800 korisnika kredita u chf koji su žrtve prevare Hypo banke što je dokazano u preko 500 sudskih presuda.

Na žalost 23 korisnika su izvrsila samoubistvo!!!

Ja Vas sad pitam: Da li je moguće da nećete podići ruku za 3800 porodica ili oko 10 000 - 15 000 građana Republike Srpske koji su, ne svojom greškom, upali u dužničko ropstvo, a svojim su rukama zaokruživali Vaša imena na izbornim listićima?

Da li je moguće da ćete stati na stranu nekad austrijske banke sada u vlasništvu "Američkog investicionog fonda", umjesto uz svoj narod, svoje komsije, prijatelje, poznanike, glasače?

Da li ste u stanju da NE DAJ BOŽE NOSITE NA DUŠI NEKU 24-tu, 25-tu žrtvu pohlepnih banaka.

Ja ovo pišem jer se bojim da Vaš odgovor znam!

Da, "bićete vi uz narod", "voljni ste Vi da se rješi taj problem","spremni ste Vi da učinite sve" ,"tim ljudima se mora pomoći"...

Ali šta možemo, nije po ustavu ili nije po zakonu ili potrebno je dodatno tumačenje, mišljenje kojekakvih institucija, komisija i ko zna čega.

Pronaći ćete Vi već način da Vam ruke ostanu spuštene, a prividno čiste!!! (naravno, čast izuzecima, pokazaće se ako ih ima).

Možda se pitate, a otkud ja to znam da zakon neće biti izglasan ili da uopšte neće doći na dnevni red? Ja živim u Republici Srpskoj, život ovdje čovjeka mnogo čemu nauči!

Ako se ispostavi da griješim, biće me i stid i sram, pognuću glavu i konačno kupiti ljulju i mali tobogan.

Pitam Vas, kako je moguće da su sve zemlje u kojima su davani krediti u chf-u usvojile zakon o konverziji (Austrija, Mađarska, Poljska, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, vjerovatno uskoro i Federacija BiH ), sve osim Srbije i da li Republike Srpske?!

Da li to mi Srbi imamo neke bolje zakone, neke bolje ustave, neku veću vladavinu prava od ostatka Evrope?

Mi, veliki, mi nebeski, mi prepošteni, mi koji 9. januara kačimo zastave na balkone, mi najveće patriote od kad je svijeta i vijeka.....sve dok ne ugledamo priliku za nekakav sitan, a pogotovo krupan sopstveni interes!

Zar se toga nismo nagledali?!

DA LI JE MOGUĆE DA ĆETE ZA TAJ SITAN SOPSTVENI INTERES (duboko se izvinjivam ako griješim) PODIĆI RUKU U KORIST "AMERIČKOG INVESTICIJONOG FONDA " I PODRZATI DALJU PLJAČKU VLASTITOG NARODA?!

Molim Vas, u ime svog djeteta, u ime naše djece i njihove budućnosti: SAMO BUDITE UZ SVOJ NAROD, NIŠTA VIŠE, za to ste birani, za to ste plaćeni i za to ćete biti ponovo birani... ili možda nećete?!

S poštovanjem

Vladimir Modić

Izvor: Frontal.ba

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Vladimire

03.03.2016 15:59

Rjesenje je samo jedno.Do izbora ovo pamti i onda otkaci bandu.Mene je samo strah da ce mo opet sve zaboraviti i opet omoguciti bandi da dalje krade.Na svakim izborima treba i mora biti vlast promijenjena,samo to je rjesenje.Sve preko 4 god.kod Srba je katastrofa i ne treba dozvoliti nikome dva mandata nigdje.Inace imas moju podršku prijatelju,i ne daj se izbaciti iz zivota.Nisu oni ljigavci vredni toga.

ODGOVORITE
Name

Las vEGAS

03.03.2016 16:02

Jeli vam ko kriv sto ste dizali te kredite u stranim valutama,,

ODGOVORITE
Name

bl

03.03.2016 16:13

Vidim dize te tudja patnja junace.

Name

uzaman

03.03.2016 16:25

Krediti se sigurno ne dizu iz blagostanja nego iz muke. Stoga je ovaj maticni komentar suvisan. Ipak da kazem, da imamo iole neku drzavu ovo bi bilo odavno rjeseno (naravno u korist gradjana RS)..

Name

Misko

03.03.2016 18:43

Evo sad je rjeseno. Sretnem danas komsiju "svajcarca". Ozaren od uva do uva. Samo sto ne kaze: komso magarce jesam li ti rekao da uzmes kredit u svajcarcima. Otpisano pola. Mijenjam iz korjena misljenje o Dodiku. Mile care!

Name

banka

03.03.2016 16:02

Niste pitali sds za savjet kada ste uzimali kredite,sad vam je vlada kriva.nisam za dodu ali on je naj manje tu kriv.

ODGOVORITE
Name

Re:Banka

03.03.2016 18:24

@Banka, ne komentarisi kada ne razumes, ili si dodikovac, tj.nakupio si se pa za narod ne maris. I u drugim evropskim drzavama postoji ovi problem, pa su to drzave rijesile na nacin kako je SDS predlozio. Dodik je kriv zato sto ne prihvati rjesenje kakvo su druge drzave prihvatile. TI i dodik pokazujete da ste PROTIV "svoga" NARODA, a vi znate zasto!?

Name

@bl

03.03.2016 16:21

Taj Las Vegas ne dize kredite, on otima od onih koji su digli kredite...

ODGOVORITE
Name

Obićan čovek

03.03.2016 16:36

Znali neko koja će sledeća banka propasti.Digao bih kredit . Ja gdje dignem kredit neće propdane i j...ga. Sve će Banke jednog dana propasti.Tako je govorio drug Marx. Ovo što se tiče Švajcaraca to je sam pao sam se ubio. Ja sam imao istu priliku i bilo je povoljnije da uzmem Švajcarce.Uzeo sam u KM i kad propadne ja sam super. Ako stoji normalno opet dobro.Domaća valuta je uvjek pravi izbor.Banke trebaju postojati ,ali su se sad otužile od radnika zbog pohlepe ugušiše radnike.Smrt Bankama ,čiji rad neme socijalnu odgovornost i dimenziju , sloboda radnicima.

ODGOVORITE
Name

Re

03.03.2016 17:09

Banke mogu propasti i nestati, ali ne i dugovi. Dugovi ostaju, vječni su, mogu se samo uvećavati. Pogotovo za 'običnog čovjeka', za onoga što živi i porodicu izdržava od svoga rada. Umjesto jedne dolazi neka druga banka. Eto..

Name

Obićan čovek

03.03.2016 18:22

ODGOVOR.Za Re: Ima to smisla,ali pročitajte djela Karla Marxa,a naročito "Manifest komunističke partije" i Lenjin "Imperijalizam kao najviši oblik kapitalizma".Ne cijenim ja nešto te ljude.Recimo Marx je imao negativan stav prema Srbima i tražio da se trebaju podržati Turci.Marx je za Hrvate rekao da su "Ispadak" Evrope ;možda čak i ružnije.Slovene nije cijenio i uvažavao.Ali ta djela Vam govore sve.Pisana prije 100 i više godina.Po najnovijem statističkom podatku štampanja,gdje je Biblija bila na vrhu najčitanijih knjiga godinama.Sad je to Lenjinova navedena knjiga,a druga je Marxova navedena knjiga.Intersantan podatak eto vam radi opšte naobrazbe ,ako ne bi čitali.REVOLUCIJA -NEIZBJEŽNA. Pozdrav i svako lično i porodično dobro Vam želim.

ODGOVORITE