Арсенал против Свонсија није изгубио само утакмицу!

Изгубио је и голмана...

Фудбал 03.03.2016 | 16:40
Арсенал против Свонсија није изгубио само утакмицу!

Фудбалере Арсенала у суботу (13.45) чека лондонски дерби са Тотенхемом, вероватно и пресудан када су у питању шампионске амбиције "тобџија".

Ако не победе, играчи Арсена Венгера тешко да ће моћи да се надају пехару на крају сезоне, јер већ заостају шест бодова за водећим Лестером, а три за градским ривалом којем иду у госте.

Пад форме почео је средином јануара, када је Арсенал одиграо 3:3 са Ливерпулом на Енфилду, иако је од 25. до 90. минута водио 3:2. Уследио је затим реми са Сотоуком (0:0), па пораз од Челсија (0:1) и реми са Саутемптоном (0:0).

Две везане победе, против Борнмута (2:0) и Лестера (2:1) наговестиле су да Венгеров тим још има снаге да остане у врху, међутим, велико је питање да ли је заиста тако после пораза од Манчестер јунајтеда (2:3) и Свонсија (1:2).

Да проблем буде већи, ту су честе повреде играча, а најновији на тој листи је Петр Чех.

Голман "тобџија" повредио се у последњим тренуцима дуела са Свонсијем, када је отишао пред противнички гол да помогне саиграчима код корнера, али је потом морао да истрчи назад јер су гости успели да се одбране и освоје лопту. Том приликом Чех је истегао задњу ложу и неће моћи да наступи против Тотенхема. По неким информацијама, чак је и завршио сезону...

Поред Чеха ван тима за суботњи дерби дефинитивно ће бити и штопер Лоран Кошћелни, који се још није потпуно опоравио од повреде зглоба.

Коментари / 0

Оставите коментар