Arsenal protiv Svonsija nije izgubio samo utakmicu!

Izgubio je i golmana...

Fudbal 03.03.2016 | 16:40
Arsenal protiv Svonsija nije izgubio samo utakmicu!

Fudbalere Arsenala u subotu (13.45) čeka londonski derbi sa Totenhemom, verovatno i presudan kada su u pitanju šampionske ambicije "tobdžija".

Ako ne pobede, igrači Arsena Vengera teško da će moći da se nadaju peharu na kraju sezone, jer već zaostaju šest bodova za vodećim Lesterom, a tri za gradskim rivalom kojem idu u goste.

Pad forme počeo je sredinom januara, kada je Arsenal odigrao 3:3 sa Liverpulom na Enfildu, iako je od 25. do 90. minuta vodio 3:2. Usledio je zatim remi sa Sotoukom (0:0), pa poraz od Čelsija (0:1) i remi sa Sautemptonom (0:0).

Dve vezane pobede, protiv Bornmuta (2:0) i Lestera (2:1) nagovestile su da Vengerov tim još ima snage da ostane u vrhu, međutim, veliko je pitanje da li je zaista tako posle poraza od Mančester junajteda (2:3) i Svonsija (1:2).

Da problem bude veći, tu su česte povrede igrača, a najnoviji na toj listi je Petr Čeh.

Golman "tobdžija" povredio se u poslednjim trenucima duela sa Svonsijem, kada je otišao pred protivnički gol da pomogne saigračima kod kornera, ali je potom morao da istrči nazad jer su gosti uspeli da se odbrane i osvoje loptu. Tom prilikom Čeh je istegao zadnju ložu i neće moći da nastupi protiv Totenhema. Po nekim informacijama, čak je i završio sezonu...

Pored Čeha van tima za subotnji derbi definitivno će biti i štoper Loran Košćelni, koji se još nije potpuno oporavio od povrede zgloba.

Komentari / 0

Ostavite komentar