Тим миграната на Олимпијским играма у Рију!

Тим састављен од миграната такмичиће се на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, које су на програму од 5. до 21. августа.

Остали спортови 10.03.2016 | 13:40
Тим миграната на Олимпијским играма у Рију!

Укупно 43 спортиста је процењено да може да буде уврштено у мигрантски олимпијски тим, који ће се такмичити под олимпијском заставом.

“Добродошлицом мигрантског олимпијског тима на Игре у Рију, желимо да пошаљемо поруку наде свим избеглицама на свету. Овај тим ће бити третиран као и сви остали”, рекао је први човек Међународног олимпијског комитета Томас Бах.

Поред спортске способности, критеријум за одабир у тим укључују и околности под којима су спортисти постали избеглице и избеглички статус проверен од стране Уједињених нација. Сви за које се процени да задовољавају критеријуме добиће финансије да би наставили са тренинзима.

“Тим би на крају морао да има петоро или десеторо спортиста. Немамо никакав циљ, све зависи од њихових спортских резултата”, нагласио је Бах.

Избеглички тим ће бити смештен у Олимпијском селу, заједно са свим осталим учесницима, а на званичном отварању Игара ће на “Маракану” ући претпоследњи, пре домаћина, Бразила.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Запрепасцен

10.03.2016 13:53

Драма.само да им неки не пукне у сред игара, Бозе...

ОДГОВОРИТЕ